Megafonmåling: Tre ud af fire danskere bakker op om, at alle mink skal aflives

Myndighederne er tidligere på ugen startet på at aflive alle mink i Danmark, og en ny Megafonmåling viser, at tre ud af fire danskere bakker op om den beslutning. Støtten er dog lavere i Nordjylland sammenlignet med de andre regioner.

Debatten om aflivningen af alle mink i Danmark har stået på længe, men er nu blevet højaktuel, efter regeringen tidligere på ugen besluttede, at alle mink i Danmark skal aflives.

Det skyldes frygten for, at en muteret virus, der er fundet i mink, skal sprede sig til mennesker. Virussen reagerer svagere på antistoffer og kan i værste fald betyde, at de udviklede vacciner ikke får den ønskede effekt.

I en ny måling har Megafon spurgt danskerne om, hvorvidt de bakker op om regeringens beslutning om, at alle danske mink skal aflives.

Her svarer tre ud af fire danskere, at de bakker op om, at alle mink skal aflives. Ser man på tallene på regionalt niveau, er der også et flertal for det i Nordjylland. Det er dog mindre end landsgennemsnittet.

I samme måling blev danskerne spurgt om, hvorvidt de mente, der på den lange bane stadig skal være minkavl i Danmark.

Det spørgsmål er danskerne mindre enige i. Her svarer 35 procent af de adspurgte, at det skal være forbudt, mens 48 procent mener, at minkfarmene skal have lov til at fortsætte. 17 procent ved ikke.

Coronasmitten er rykket ind, og alle minkfarme skal lukkes. Minkavlerfamilien Obitsø fra Skave ved Holstebro står midt i orkanens centrum.
Foto: Casper Roslyng, TV MIDTVEST og TV MIDTVEST.