Medarbejder på plejecenter i Thisted smittet med coronavirus

Et smittetilfælde på et plejecenter får nu Thisted Kommune til at teste samtlige beboere og medarbejdere.

En medarbejder er testet positiv for corona på Dragsbækcenteret i Thy. Foto: Thisted Kommune

I samarbejde med TV2 Nord

En medarbejder på plejecentret Dragsbækcentret i Thisted er smittet med coronavirus.

Den ramte medarbejder er isoleret i sit hjem i Nordjylland, mens Thisted Kommune går i gang med at teste samtlige medarbejdere og beboere på Døgngenoptræningen under Dragsbækcentret i Thisted by.

Læs også Pædagog smittet med corona: Børnehave og fire skoleklasser sendt hjem

Det oplyser Thisted Kommune i en pressemeddelelse.

- Det er første gang, at corona er kommet indenfor på et plejecenter i Thy. Så vi følger Sundhedsstyrelens retningslinjer, som også arbejder med et forsigtighedsprincip. Det betyder, at vi beder alle medarbejdere og alle beboere på centret om at blive testet. Også selvom den smittede medarbejder kun arbejder tæt med et begrænset antal beboere og andre ansatte, fortæller Tue von Påhlman, direktør for social og sundhed.

Plejehjemmets beboere og medarbejdere skal testes

I samarbejde med den mobile testenhed, AMK, fra Region Nordjylland og med Styrelsen for Patientsikkerhed er testene begyndt. De fortsætter henover weekenden, indtil alle 32 faste beboere, de ni beboere på midlertidige pladser og de omkring 52 medarbejdere, som var på arbejde sammen med den smittede, alle har fået tilbudt en test.

Læs også Bekymret restauratør i Silkeborg: Restriktioner kan koste restauranter livet

Samtidigt bliver de resterende medarbejdere bedt om selv at bestille en test via coronaprøver.dk.

Fredag eftermiddag er det kommet negative svar til tre ud af de fem beboere, som medarbejderen har været i nær kontakt med, i forbindelse med genoptræning.

Der er heller ikke p.t. konstateret yderligere smittede blandt personalet. Alle pårørende til beboerne er desuden blevet informerede om det konstaterede coronatilfælde.