Masser af alternativer til charterrejser - nye skove åbner for fri teltning

Miljøministeren har udvidet mulighederne for overnatning i 77 nye statsskove i hele Danmark – heraf fire i Thy og Hanherred. Her må du frit slå dit telt op for en nat.

Når man nu ikke må rejse til de varme lande, er det dejligt, at der er mange muligheder i Danmark for at tage rygsækken og vandrestøvlerne på og nyde den danske natur.

For de eventyrlystne med hang til udeliv og dansk natur er mulighederne i vores eget land netop blevet øget gevaldigt.

Miljøminister Lea Wermelin (S) annoncerede i går en udvidelse af friteltnings-områderne i statsskovene med 77 nye statsskove, således at der nu er 275 skove med fri teltning. 

Fire af disse skove forvaltes af Naturstyrelsen Thy. Dette gælder Svinkløv og Vester Thorup plantager i Hanherred, og Nystrup og Vandet (syd for Vodbakkevej/Tandlægensvej) plantager i Thy.

FAKTA: REGLER FOR FRI TELTNING

- Vi er glade for at kunne tilbyde disse 4 skove til friluftsfolket, der gerne vil det helt primitive friluftsliv. At slå sit telt op langt ude i skoven giver mulighed for at få nogle helt særlige naturoplevelser, fortæller forstfuldmægtig Morten Brown Stummann fra Naturstyrelsen Thy og tilføjer:

- Fri teltning skal selvfølgelig foregå under hensyntagen til naturen. Derfor er det vigtigt, at aktiviteten foregår inden for de gældende rammer. F.eks. må du højst anvende 3-mandstelte, slå to telte op samme sted, og du må kun overnatte én nat, før du drager videre til et nyt sted. Ligeledes er madlavning kun tilladt med en lukket brænder. Det er således ikke tilladt at tænde bål i skoven andre steder end på de dertil beregnede bål- og lejrpladser.

Men det er ikke kun i Thy, at man kan slå sit telt op og lave mad over bål. For både i vores egen landsdel og i resten af landet er der mange muligheder at vælge mellem. 

Du kan finde alle skovene med fri teltning på Udinaturen kortet.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Natur.