Marie Bjerre er indstillet til dialogpris: - Det er vanvittigt stort for mig

Den nordjyske politiker og folketingsmedlem, Marie Bjerre, er indstillet til årets Dialogpris.

De sidste måneder har hele Danmark kunnet indstille politikere, de mener i særlig grad gør en indsats for at indgå i dialog.

Prisen hylder den lyttende politiker, der gør det ekstra for at lade den gode samtale opstå og tør lade sig påvirke af dialogen.

Og der er ifølge juryen god grund til i den anledning at kigge på den 36-årige nordjyske klimaordfører for Venstre, 36-årige Marie Bjerre, der er valgt i Himmerlandskredsen.

Hun er blevet nomineret på begrundelsen, at hun er indstillet for sin konstruktive tilgang til dialog, særligt om det at være mor og politiker.

- Det er vanvittigt stort for mig, jeg er vildt beæret og super stolt, siger Marie Bjerre og tilføjer:

- Det er en positiv pris, og det handler om dialog, der er så vigtig.

ÅRETS NOMINEREDE ER:

- Det kræver, vi taler om det.

Hun har valgt at bruge sig selv til at sætte fokus på ”mom-shaming”. Hun har turdet at stille sig ud og fortælle om valget af en kort barselsperiode, fortolkningen af morrollen og de generelle kønsroller, som hun peger på, stadig spænder ben for hende og mange andre, hedder det blandt andet i indstillingen til prisen.

Dette har været med til at skabe en dialog omkring disse temaer, som er større end bare en samtale om hendes liv.

- Jeg har mødt en del fordomme omkring, at jeg blandt andet "kun" tog to måneders barsel med min datter, og jeg bor i Nordjylland med mand og to små børn og flere dage om ugen arbejder i København. Men jeg mener, at man skal have lov til at være den, man er, og der skal være rummelighed til de valg, man tager om for eksempel at få familie- og arbejdsliv til at hænge sammen, siger Marie Bjerre.

Beslutningen om at vende tilbage til sit arbejde som politiker med sin datter på armen efter to måneders barsel, er en beslutning, hun skal forsvare vidt og bredt.

Marie Bjerre mener, at det kræver en kulturændring for at komme fordomme om for eksempel kvinders valg til livs.

- Og det kræver, at vi taler om det, fastslår hun.

"Må jeg være mor?"

Marie Bjerre er indstillet til årets Dialogpris for også at gå i dialog med både små og store borgere i samfundet, hvor hun møder folk lyttende og nysgerrigt.

Samtidig er hun i øjenhøjde og engagerer sig med mange forskellige grupper.

Den nordjyske politiker har markeret sig også på TV2 Echo i dokumentaren "Må jeg være mor?".

- Jeg ved, at jeg også har været med til at inspirere andre kvinder, siger Marie Bjerre. 

Familie med to små børn

Marie Bjerre har siddet i folketinget siden 2019, og hun insisterer sammen med sin mand på, at det kan lade sig gøre at være Christiansborg-politiker og have familie med to små børn.

Dialogprisen uddeles hvert år på Folkemødet.

Tidligere har blandt andre Holbæks socialdemokratiske borgmester Christina Krzyrosiak Hansen modtaget Dialogprisen.

Dialogprisen er skabt af Foreningen Folkemødet, Lead Agency, Dansk Folkeoplysnings Samråd og Dansk Ungdomsfællesråd (DUF).