To mænd anholdt få dage efter indbrud i byggecenter

To rumænske mænd brød ind i et byggemarked i Hune og stjal dyrt værktøj. Nu er de anholdt omkring Skive.

Et samarbejde mellem Nordjyllands Politi og Midt- og Vestjyllands Politi har ført til en hurtig anholdelse af to mænd, der nu er varetægtsfængslet og sigtet for omfattende indbrud. 

Indbruddet skete mellem lørdag den 1. februar og mandag den 3. februar, hvor gerningsmændene brød ind i et byggecenter i Hune i Vendsyssel.

Anholdelsen skete tæt på Skive.

- De kom ind ved at knuse et tagvindue til byggecentret, hvorfra der blev stjålet håndværktøj til en værdi af 100.000-150.000 kroner, siger den ansvarlige for efterforskningen i Nordjyllands Politi, politikommissær Lene Madsen.

Tyvekoster gemt på grønt område

Hun oplyser, at den efterforskning, som politiet straks indledte, førte dem frem til en mindre by i Skive-området i Midt- og Vestjyllands Politikreds.

Dér foretog politiet onsdag den 5. februar ransagning af en lejlighed, hvor det viste sig, at kosterne fra indbruddet i Hune befandt sig.

- I lejligheden foretog vores kollegaer anholdelse af to mænd fra Rumænien, siger Lene Madsen, der tilføjer, at politiet i forbindelse med efterforskningen blev opmærksom på et grønt område nær gerningsstedet, hvor tyvekosterne i første omgang blev gemt.

- Derfra blev kosterne fragtet væk i en bil af de formodede gerningsmænd, siger Lene Madsen.

Begge de rumænske mænd på 47 og 32 år blev fremstillet i et grundlovsforhør torsdag i Retten i Hjørring, hvor de blev varetægtsfængslet i tre uger.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.