Flere virksomheder i Thy og på Mors afpresses af it-kriminelle

Der bliver i øjeblikket sendt mails fra it-kriminelle til virksomheder i det nordvestjyske - flere har bidt på og har fået deres computersystemer krypteret.

Det er en træls limpind at hoppe på, men ikke desto mindre er flere virksomheder på Mors og i Thy faldet for den: Mails fra it-kriminelle, som i værste tilfælde kan kryptere og låse computeren.

Midt- og Vestjyllands Politi fortæller til LimfjordUpdate.dk, at man nu lige har fem-seks af den slags sager kørende i det nordvestjyske, hvor ansatte i virksomheder har åbnet ikke bare mails, men også vedhæftede filer fra tilsyneladende ukendte afsendere.

Det betyder, at de kriminelle får adgang til virksomhedernes computere og data og dermed sidder i en rigtig god positition for at presse penge ud af virksomhederne, hvis de vil have deres computere tilbage.

Det får nu politiet til at advare mod rækken af mails, der bliver sendt til virksomheder i flere områder. Får man mails fra ukendte afsendere, er det altså en god idé at lade være med at åbne de vedhæftede filer, siger Jørgen Jensen fra lokalpolitiet i Thisted til LimfjordUpdate.dk.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.