Fiskefartøj kæntrede og sank: Fiskere måtte reddes med helikopter

Thyborøn Redningsstation måtte onsdag aften klokken 23 rykke ud på havet, fordi to fiskere ikke havde givet lyd fra sig i adskillige timer.

To fiskere havde onsdag før middag begivet sig ud på havet i deres fiskefartøj, men turen endte desværre ikke, som de to fiskere havde ønsket.

Pludselig kæntrede deres fiskefartøj og sank, og de måtte derfor tage deres redningsbåd i brug.

Samtidig begyndte man hos Thyborøn Redningsstation at undre sig over, at man ikke havde hørt fra fiskerne i flere timer.

- Vi modtog en melding fra Søværnets Operative Kommando klokken 23 om, at der var en båd, de savnede, og de havde ikke haft kontakt til den siden middag klokken 12. Så vi frygtede, at der var sket noget. Så vi blev sendt ud, og vi sendte begge vores både ud for at søge i et område.

Adskillige timer i redningsbåd

- Vi var ikke nået ret langt ud, inden Søværnet ringede og sagde, at de også ville sende to helikoptere, så det lød som om, at der var noget galt derude, forklarer Villy Jakobsgaard, leder af redningsstationen i Thyborøn.

Omkring 12 til 15 sømil ude mødte redningsfartøjerne fra Redningsstationen i Thyborøn de to fiskere i deres redningsbåd.

- De var ved godt mod, men det var gået rigtig stærkt, da deres båd kæntrede og sank, sagde de. Og det var jo sket omkring middagstid, og vi fandt dem lige inden midnat, så de havde været derude i lang tid, siger Villy Jakobsgaard.

Han forklarer, at de to fiskere efterfølgende blev samlet op af redningshelikopterne og bragt sikkert i land.