Erhvervsminister har millioner med til Vesthimmerland

Nordjysk erhvervsprojekt i Vesthimmerlands og Jammerbugt kommuner får økonomisk støtte af erhvervsminister Brian Mikkelsen.

20170626-110354-l-1000x626we.jpg
Foto: Scanpix/Nikolai Linares

Når erhvervsminister Brian Mikkelsen tirsdag (K) aflægger Vesthimmerlands Kommune et besøg, har han den helt store gavesæk - knap fem millioner kroner - med til projektet NordVest Smart Production.

Projektet er blevet til i et samarbejde mellem Vesthimmerland og Jammerbugt kommuner og satser på at binde virksomheder, vidensinstitutioner og udviklings- og innovationsklynger sammen - og er nu blevet udpeget til en mårettet erhvervsindsats.

- NordVest Smart Production er et stærkt lokalt initiativ for vækst og udvikling i hele Danmark, som samtidig er med til at løfte regeringens digitale ambitioner for Danmark ved at give virksomhederne bedre forudsætninger for at kunne udnytte nye produktionsformer, siger Brian Mikkelsen.

Tirsdag skal erhvervsministeren besøge virksomhederne Treco og Danlift, som er to af de 28 lokale virksomheder, der allerede har tilkendegivet at ville bidrage til det nye fællesskab med andre virksomheder. 

- I Vesthimmerlands Kommune er vi selvfølgelig rigtig glade for, at erhvervsminister Brian Mikkelsen ser et stort potentiale i vores initiativ med NordVest Smart Production. Vi ser store muligheder for teknologisk udvikling i vores virksomheder, og det glæder vi os til at vise erhvervsministeren i dag på turen i vores kommune, siger borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Knus Kristensen.

Projektet finansieres udover ministerens fem millioner kroner også af cirka syv millioner kroner i EU-midler indstillet af Vækstforum Nordjylland.