Efter lukningen af Tarokmuseum: Ejeren leverer museumsgenstande tilbage til gammel ven

Det blev til et rørende gensyn, da travkusken Poul Nøhr fik besøg af sin gamle ven, Taroks ejer Jørgen Lauersen, som havde en helt speciel gave med.

Efter Tarok Museum på Hagenshøj ved Skive lukkede i 2019, har kusken Jørgen Laursen besluttet sig for at levere mange af rekvisiterne, som dels blev brugt på museet og i filmen om den berømte travhest, tilbage til dens ejermænd. 

Derfor tog han i dag til plejecenteret i Pandrup, hvor Poul Nøhr, der har været en fast støtte for Dansk Travsport gennem 60 år, bor til dagligt. 

De to var konkurenter på travbanen, men også gode venner gennem næsten 50 år, hvor alt handlede om trav. Jørgen Laursen var ejer af Danmarks mest vindende og mest populære travhest Tarok, og Poul Nøhr fra Biersted var kusk. 

Jørgen Lauersen sammen med Tarok. 
Jørgen Lauersen sammen med Tarok. 
Foto: Erik Jepsen/Ritzau Scanpix

I 2019 lukkede det meget besøgte Tarok Museum på Hagenshøj ved Skive. Det var her, hvor den berømte travhest Tarok stod opstaldet.

Mange af de rekvisitter, som var en del af udstillingen på museet, tilhørte blandt andre Poul Nøhr. Og da filmen om Tarok skulle indspilles, var det Poul Nøhr, som leverede de fleste rekvisitter til filmen.

Køredragt i silke

For Jørgen Laursen er tiden nu inde for at sige tak for opbakningen og tak for lån til sin gamle travven. 

Derfor tog han på uanmeldt besøg på plejecentret i Pandrup for at levere Poul Nøhrs gamle køredragt i silke tilbage til sin gode ven og konkurrent.

Og det var en overrasket Poul Nøhr, der blev 'lokket i en fælde' og blev budt på kaffe på en af nabosturerne. Imens fik Jørgen Laursen travlt med at hænge den flotte køredragt op på Poul Nøhrs væg i en meget fin ramme.

Jørgen Laursen signerer billedet med Poul Nøhrs gamle køredragt.
Jørgen Laursen signerer billedet med Poul Nøhrs gamle køredragt.
Foto: Mogens Jørgensen, TV2 Nord

Trods Poul Nøhrs talebesvær blev det dog til mange gode anekdoter og gode grin fra en fantastisk tid med travsport for de to gamle kuske. 

Poul Nøhr fylder 84 år i morgen, og bedre fødseldagsgave end at få sin gamle køredragt tilbage og et besøg af Jørgen Laursen er svært at forestille sig.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.