Corona begrænser traditionsrig begivenhed i Thisted

Den årlige generalforsamling i Thisted Bryghus, der af thyboerne kaldes ”Den Fjerde Højtid” begrænses mærkbart i 2021.

Det er de færreste generalforsamlinger, der kan tiltrække omkring 1500 trofaste mennesker. Thisted Bryghus er dog en af de få virksomheder, der kan. I 2021 bliver dét, der i lokale kredse kaldes ”Den Fjerde Højtid” imidlertid ikke det samme, som det plejer.

- Vi er utroligt kede af, at vi ikke kan byde vores aktionærer indenfor til en traditionelt hyggelig dag og aften i Thyhallen. Der er intet, der tyder på, at vi allerede i januar 2021 vil kunne samle de op imod 1.500 aktionærer og gæster, der normalt deltager i generalforsamlingen. Når vi allerede nu, melder dette ud, så er det for at udvise ”rettidig omhu”, siger bestyrelsesformand Verner Jensen i en pressemeddelelse.

Generalforsamlingen plejer at blive afholdt den sidste lørdag i januar, og her kan deltagerne normalvis se frem til smagsprøver, kortspil og ikke mindst gule ærter. Sådan bliver det ikke i 2021.

- Generalforsamlingen bliver afholdt ifølge vedtægterne. Der vil ikke være nogen som helst form for udskænkning eller servering. Nattelivet er lukket ned ligesom store fester og events er aflyst, og det har stor indflydelse på mange af vores kunder. Det skylder vi dem at tage dybt seriøst. Blandt andet derfor vil vi ikke være medvirkende til en spredning af virus, siger Verner Jensen i en pressemeddelelse.

”Øl-hilsen” til aktionærer

Selvom Thisted Bryghus’ aktionærer må spejde langt efter den sædvanlige festaften, så venter der dem alligevel en glædelig overraskelse, der kan betegnes som et plaster på såret.

- Vi har besluttet, at vi lørdag den 30. januar kl. 08.00-12.00 på parkeringspladsen foran det nye bryghus, uddeler en øl-hilsen i form af seks Porse Guld til alle de aktionærer, der møder op med deres aktiebrev. Der bliver etableret et større system med stor afstand, krav om at bære mundbind, når man henter sine øl, vagter vil guide de fremmødte og sikre, at alle holder afstand og så videre. Det vil blive gennemført fuldt forsvarligt, forsikrer Verner Jensen i pressemeddelelsen.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.