Søren Pape vil sætte overvågning op for at fange stenkastere

Efter flere episoder med kast af sten og andre genstande fra motorvejsbroer mod biler, vil der nu bliver sat mobile og hemmelige overvågningskameraer op.

Så sent som torsdag aften blev en bus ramt af en genstand, da den kørte under en motorvejsbro. Et loftsvindue i bussen blev smadret, men ingen kom noget til. 

Episoden er kun en blandt mange, og derfor vil Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) nu sætte overvågningskameraer op ved 30 udvalgte veje.

- Med kameraerne får politiet bedre mulighed for at sikre dokumentation, og samtidig mener jeg, at kameraerne har en præventiv effekt og kan forhindre, at unge lømler i kedsomhed får den tanke, at de skal kaste sten ned på motorvejen, udtaler Søren Pape Poulsen til TV SYD.

Kameraerne er af en type, som er mobil, så politiet kan flytte dem hen til de motorvejsbroer, hvor politiet vurderer, der er behov for det.

- Vi annoncerer ikke på forhånd, hvilke broer det er, og hvornår kameraerne bliver flyttet. Så det vil betyde, at de, der kaster med sten, de kan aldrig føle sig trygge i forhold til, om de bliver overvåget, siger Mette Abildgaard (K), til TV SYD.

Siden 1. januar i år og til den 12. september har der været 64 anmeldelser om stenkast, det skriver DR.