Ny tysk rejseadvarsel ryster sommerhus-udlejere

Frem til den 15. juni råder Tyskland sine borgere til at undgå udlandsrejser - og det ryster udlejerne af sommerhuse ved Vestkysten.

Langs hele Vestkysten drømmer sommerhusudlejere om den dag tyskerne kan vende tilbage. Men nu er den drøm endnu længere ude i fremtiden.

Tysklands udenrigsministerium opdaterede onsdag sin rejsevejledning, hvorefter den generelle advarsel om at rejse ud af Tyskland nu gælder frem til den 15. juni.

- Selvom der er tale om en vejledning, så virker det reelt lige så hårdt som et forbud. Jeg har haft meget travlt med at tale med triste tyskere, der aflyser og flytter deres ferie i vores udlejnings-sommerhuse, siger Hanne Thyssen, medejer og administrerende direktør i Danibo Fanø Sommerhusudlejning til TV SYD.

Hanne Thyssen, medejer og administrerende direktør i Danibo Fanø Sommerhusudlejning.
Hanne Thyssen, medejer og administrerende direktør i Danibo Fanø Sommerhusudlejning.
Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Tyske turister, der eksempelvis vil til Danmark og holde ferie i sommerhus, er med forlængelsen af rejsevejledningen ikke dækket af deres rejseforsikring, hvis Danmark åbner grænserne igen efter den 10. maj, som er den nuværende danske udmelding.

Hanne Thyssen sidder også i bestyrelsen for Feriehusudlejernes Brancheforening, som håber på, at den danske regering åbner den dansk-tyske grænse for tyskere, der har lejet et dansk sommerhus.

- Vi håber på, at regeringen kan lave aftale med de enkelte tyske delstater, så turisterhvervet på begge sider af grænsen kan komme lidt i gang igen - men det ser sort ud lige nu, siger Hanne Thyssen.

Den tyske kansler Angela Merkel mødes torsdag eftermiddag med ministerpræsidenterne for de 16 tyske delstater, deriblandt Daniel Günther, Slesvig Holsten, om forløbet af en gradvis åbning af det tyske samfund.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.