Kommune har fået nok: Fjern strandet kutter eller betal 300.000

Strandet Hvide Sande kutter ligger fortsat på stranden på Fanø. Nu stiller Fanø Kommune det konkursramte rederis forsikringsselskab et ultimatum.

I snart et halvt år har vraget af kutteren James Robert ligget strandet på Fanøs kyst, mens ingen har taget ansvar for at få den fjernet. Problemet er, at rederiet, Njord Krabber ApS fra Hvide Sande, er gået konkurs, efter virksomhedens kutter brød i brand og drev i land.

Fanø Kommune har nu sendt endnu et påbud om at få vraget fjernet. Det viser en aktindsigt, som TV SYD har fået.

Påbuddet er sendt til rederiets kurator og forsikringsselskab, og hvis ikke vraget er fjernet inden den 18. juli 2019, vil Fanø Kommune kræve 300.000 kroner fra Skibsforsikringen Frederikshavn til at dække omkostningerne for at få vraget fjernet.

TV MIDTVEST har tidligere lavet dette indslag om sagen: En forlist fiskekutter fra Hvide Sande har i halvanden måned ligget ved kysten ud for Fanø.
Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

Michael Holm, bestyrelsesformand ved Skibsforsikringen Frederikshavn, mener, at det er en ærgerlig situation, men han vil ikke love, at vraget nu bliver fjernet.

- Hvis vi skal fjerne det, så gør vi det, vi er bare ikke sikre på grundlaget, og det er det, vi spørger om, siger Michael Holm til TV SYD.

Fanø Kommune henviser i sit påbud til Kystbeskyttelsesloven, men hos Skibsforsikringen Frederikshavn er man usikker på, om der er hjemmel i loven.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra rederiets kurator, advokat Kristian Dalsgaard.