Formodet hundetyv varetægtsfængslet for drabsforsøg

Det var en glad Pablo, der i går blev genforenet med sine ejere og selvfølgelig kom en tur i skoven. Foto: TV2 Østjylland

I samarbejde med TV SYD

To uger i politiets varetægt efter drabsforsøg på en anden mand ved nogle boligblokke i Sønderborg. Det er udfaldet af mandagens grundlovsforhør af en 21-årig mand ved Byretten i Sønderborg.

- Han er sigtet for forsøg på manddrab - og blev anholdt i forbindelse med tyveriet af narkohunden Pablo, siger vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Erik Lindholdt, til TV SYD.

Anholdelsen skete lidt tilfældigt. I vores efterforskning af sagen om narkohunden Pablo fik vi et tip om en adresse i Sabro, hvor de to efterlyste muligvis opholdt sig. Den ene af de anholdte viste sig at være den 21-årige.

Stig Heidemann, vagtchef, Østjyllands Politi

Anholdelsen skete dog langt fra Sønderborg. Søndag blev den 21-årige mand nemlig anholdt i Aarhusforstaden Sabro.

- Anholdelsen skete lidt tilfældigt. I vores efterforskning af sagen om narkohunden Pablo fik vi et tip om en adresse i Sabro, hvor de to efterlyste muligvis opholdt sig. Den ene af de anholdte viste sig at være den 21-årige, som Syd- og Sønderjyllands Politi havde efterlyst, siger vagtchef ved Østjyllands Politi, Stig Heidemann, til TV SYD.

Den 21-årige blev udleveret til Syd- og Sønderjyllands Politi, hvor han i dag er blevet varetægtsfængslet i 14 dage.

Ifølge politiet har den sigtede 21-årige mand gennem lang tid været uenig med den anden mand. Det førte til at den 21-årige affyrede en pistol flere gange mod den forurettede – dog uden at ramme ham.

Politiet fik anmeldelsen onsdag aften klokken 23.19, hvor der blev skudt på et græsareal ved boligblokkene i området ved Søgræsvej, Nørager og Konkylievej i Sønderborg.

Men forsøget på manddrab er altså ikke den 21-åriges eneste sigtelse.

- Her hos Østjyllands Politi er han, og endnu en mistænkt, sigtet for tyveri af narkohunden Pablo, slutter vagtchef Stig Heidemann. 

Læs også Pablo er endelig hjemme igen

Læs også Hunden Pablo: Muligvis stjålet til videresalg