Politiet advarer mod svindler: - Det kan potentielt koste en masse sparepenge

Flere fynboer har fået fupopkald, der skal franarre dem penge. Gerningsmanden påstår at komme fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Kontakt politiet, hvis du modtager fupopkald. (Arkivfoto)
Kontakt politiet, hvis du modtager fupopkald. (Arkivfoto)
Foto: Michaela Rehle/Reuters/Ritzau Scanpix

En person, der udgiver sig for at være fra Midt- og Vestjyllands politi, har tirsdag kontaktet flere fynboer.

Der er tale om en svindler, der prøver at franarre folk penge, fortæller vagtchef Steen Nyland fra Fyns Politi til TV 2 Fyn.

- Det bliver sagt, at folks konti er blevet hacket, og at det er meget vigtigt, at de skynder sig at overføre til politiets konto, hvor der nok skal blive passet på dem, siger han.

Sådan et opkald vil man dog aldrig modtage fra politiet, understreger vagtchefen.

- Vi ville aldrig bede folk om pinkode, nemid-oplysninger eller om at overføre penge til os. Så folk skal bare lægge røret på, siger Steen Nyland.

Kan koste mange penge

Der er tale om flere tilfælde, og opkaldene er foregået henover tirsdag eftermiddag. Vagtchefen ved dog ikke, om det er en landsdækkende ting, eller om det er en bestemt målgruppe, der har stået for skud.

Derudover er det også usikkert, om svindleren har udgivet sig for at være fra Midt- og Vestjyllands politi i alle tilfældene. 

Ifølge Steen Nyland har ingen af de berørte fynboer ladet sig overtale. Men han opfordrer til, at man kontakter politiet på telefon 114 - både hvis man har modtaget et opkald og har lagt på, eller hvis man har været så uheldig at lade sig overbevise.

- Jeg ved ikke, om pengene kan skaffes igen, men det kan potentielt koste en en masse sparepenge, siger han.

Udgiver sig for at være banker eller teleselskaber

Det er ikke første gang, at politiet er ude at advare mod fupopkald, der har til formål at få adgang til fynske konti.

Tidligere har det ikke kun være falske betjente, der har ringet, men svindlerne, der har udgivet sig for at være fra banker eller teleselskaber for at lokke nemid-oplysninger ud af folk. Informationerne er derefter blevet brugt til at hæve store beløb.

- Det her er også en generel opfordring til at forholde sig kritisk, hvis nogen ringer og beder om dine kontooplysninger, siger vagtchefen.