Weekenden byder på efterårsvejr med regn og rusk

Den første weekend i oktober kommer til at blive både våd og blæsende.

Det er en god idé at væbne sig med både vind- og regnjakke, hvis man har planer om at bruge en del af weekenden i det fri.

Gedigent efterårsvejr har kurs mod Danmark, og vi kommer til at opleve både blæst og masser af regn inden weekenden er omme.

Et kraftigt - og omfattende - stormlavtryk med navnet Alex, dominerer vejret i store dele af Vest- og Nordeuropa, og vil også påvirke vejret hos os i Danmark.

Lørdag med blæst

I første omgang mærker vi lavtrykket i form af kraftig blæst, der det næste døgn vil tage til i hele landet.

Vindstød lørdag eftermiddag klokken 13. Lokalt kan vindstødene nå stormende kuling.
Vindstød lørdag eftermiddag klokken 13. Lokalt kan vindstødene nå stormende kuling.
Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Allerede fredag eftermiddag er der frisk til hård vind fra øst, med vindstød der flere steder har nået kulingstyrke. I løbet af det næste døgn vil vinden tage yderligere til, og først kulminere ud på lørdagen.

Her vil vinden langs østvendte kyster nå kulingstyrke, mens vindstødene - især i kystnære områder - kan nå stormende kuling, hvilket er niveauet lige under storm, der begynder ved 24,5 meter per sekund.

Selvom luften, der strømmer op til os lørdag, er relativt varm for årstiden - med op til 18 grader - så vil den kraftige østenvind få det til at føles koldere. Til gengæld kan vi glæde os over, at det holder tørt i hele landet, selvom det bliver overskyet i store dele af landet.

Der er dog mulighed for, at det klarer op over den syd- og østlige del af landet ud på eftermiddagen, hvor der er mulighed for at få lidt at se til solen.

Nedbørmængder frem til søndag klokken 16. I den nord- og østlige del af landet kan der falde op til 30 millimeter regn.
Nedbørmængder frem til søndag klokken 16. I den nord- og østlige del af landet kan der falde op til 30 millimeter regn.
Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Op til 30 millimeter regn søndag

Natten til søndag breder et relativt kraftigt regnvejr sig op over landet fra syd, og det vil sætte sit præg på vejret i store dele af Danmark søndag formiddag.

Regnen kan stedvis være kraftig, så der på seks timer kan falde over 24 millimeter regn. Desuden kan det heller ikke udelukkes, at der kan forekomme lokale skybrud i løbet af søndagsdøgnet.

I dagens løb klarer det dog op fra syd med aftagende vind, og så kan man måske nå at se solen igen.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.