VM-spillere med appel: - Larm! Meget, længe og hele tiden

Danmark spiller sine indledende kampe på hjemmebane i København og Herning, og det skal modstanderne og dommerne mærke, lyder det fra spillerne.

Ligesom ved EM i 2014 kan Danmark drage fordel af hjemmebane, når VM anno 2019 spilles på hjemmebane og i Tyskland.

quoteDet kan være surt at gå på arbejde i januar måned, så kom ud med nogle af de frustrationer og få råbt af dommere og modstandere.

Nikolaj Markussen

Hjemmebanen i Boxen for fem år siden var med til at bringe Danmark hele vejen frem til finalen, og opbakningen i Royal Arena i København og i Boxen i Herning skal være med til at gøre det samme ved den kommende slutrunde.

Men opbakningen skal ikke kun komme i form af klapsalver og jubel ved scoringer. Sådan lyder appellen fra de danske spillere til de danske tilskuere.

- Larm! Meget, længe og hele tiden. Vi skal bare have så meget stemning som overhovedet muligt. Det gør det endnu sjovere at være med til kamp, hvis man lige får lettet lidt af gassen derhjemme. Det kan være surt at gå på arbejde i januar måned, så kom ud med nogle af de frustrationer og få råbt af dommere og modstandere. Det er helt okay, siger Nikolaj Markussen til TV 2 SPORT.

Markussen var på grund af en skade ikke med, da Danmark spillede sig til EM-sølv på hjemmebane.

FAKTA: De seneste ti vindere af håndbold-VM

På hylden med de gode manérer

Det var fløjspilleren Lasse Svan Hansen derimod, og ifølge ham løftede det holdet hele vejen, at der var opbakning fra lægterne.

- Jeg håber selvfølgelig, de danske tilskuere er ligeså engagerede som dengang; lægger de gode manérer lidt på hylden og giver den gas ude i hallerne, sørger for at lægge tryk på modstanderne og bakker os op. Jeg glæder mig rigtig meget, og jeg er også ret sikker på, at når vi har smidt de første nerver, tingene begynder at køre, og vi får god fornemmelse af hinanden på banen, så kommer det til at løfte os helt utroligt meget, siger han.

Se også: To dage efter årets store sportsshow knokler medarbejdere for at få Boxen klar til VM i håndbold.

Ifølge landsholdets anfører, målvogter Nicklas Landin, kan der også være marginaler at hente i forhold til dommernes kendelser, hvis tilskuerne lægger en øredøvende larm ned over banen.

- Det kan give os et godt vindpust, men det kan også gøre, at modstanderne tænker: ”Puha, det bliver hårdt i dag.” Så kan man vinde et par procenter der. Det kan også være - og det må man ikke altid håbe - at dommerne måske dømmer et par marginalkendelser til hjemmeholdets fordel i meget vigtige situationer, fordi de bliver stressede og pressede af, at der sidder og er så mange, der er imod dem, siger Landin, der bakkes op af Nikolaj Markussen:

- Der er kæmpe muligheder i at få den opbakning. Man kan også være heldig, at danskerne kan være så dygtige til at lægge tryk på, at det måske kan spare os for en ekstra skridtkendelse, eller hvad det kan være, i pressede situationer.

Danmark spiller åbningskampen mod Chile i Royal Arena, mens de næste fire kampe i det indledende gruppespil spilles i Boxen.

Kampen mod Chile spilles torsdag klokken 20.15 og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.

Tema

VM i håndbold 2019


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.