Vingegaard vinder bjergetape og fører samlet

Ingen kunne følge med Jonas Vingegaard fra Glyngøre på den bjergrige 2. etape af løbet Coppi e Bartali, som danskeren nu fører samlet.

Jonas Vingegaard var stærkest i bjergene i det italienske etapeløb (arkiv).

Jonas Vingegaard beviste onsdag igen, at man skal holde øje med hans navn, når det begynder at gå opad.

Den danske Jumbo-Visma-rytter vandt onsdag 2. etape af det italienske etapeløb Coppi e Bartali. Det er løbets første bjergetape, og her triumferede danskeren foran INEOS-stortalentet Iván Ramiro Sosa, som han slog i en spurt på toppen af en 3,1 kilometer lang stigning.

Udover etapesejren overtager Vingegaard også førertrøjen, som sad på Mark Cavendish under onsdagens etape.

Det er Vingegaards anden etapesejr i år. Den 25. februar vandt han en bjergetape i World Tour-løbet UAE Tour.

- Jeg har sagt det før, og muligvis er jeg meget optimistisk, men det her er en mand, der kan køre top-10 i Tour de France inden for de næste fire-fem år. For han har også en god enkeltstart. Han er på et godt hold, som vinder cykelløb, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen.

1. Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) 4:17:43
  2. Iván Ramiro Sosa (INEOS Grenadiers)
  3. Nick Schultz (Team BikeExchange)
  4. Ben Hermans (Israel Start-Up Nation)
  5. Ethan Hayter (INEOS Grenadiers)
  6. Mauri Vansevenant (Deceuninck - Quick-Step)
  7. Ilan Van Wilder (Team DSM)
  8. Marco Brenner (Team DSM)
  9. Sergio Henao (Team Qhubeka)
  10. Javier Romo (Astana - Premier Tech)

Den 24-årige dansker beviste for alvor sine evner under Vuelta a España sidste år, hvor han var trofast hjælper for den senere vinder af løbet, Primoz Roglic.

- Han er vanvittig. Vi så det, han lavede i Vueltaen sidste år. Det var fuldstændig vanvittigt. Han er også god til at afslutte.

Der resterer tre kuperede etaper af det italienske løb, som Vingegaard nu fører.