Viborg-løber 'i sit livs form' sætter dansk rekord

Thijs Nijhuis satte søndag ny dansk rekord i 5000-meter løb på landevej. Dermed slog han sin egen danske rekord fra sidste år.

Thijs Nijhuis har fået en glimrende start på 2021.

Den danske løber satte søndag ny dansk rekord i 5000-meter løb på landevej, da han ved Monaco Run i Monaco løb de fem kilometer på 13 minutter og 49 sekunder. Danskeren blev nummer ti i løbet.

Den tidligere danske rekord var sat 20. juni 2020 - også af Thijs Nijhuis - og lød på 13 minutter og 57 sekunder.

Maratonløberen Thijs Nijhuis fra Viborg kvalificerede sig til OL i Tokyo tilbage i februar. (arkivfoto)
Maratonløberen Thijs Nijhuis fra Viborg kvalificerede sig til OL i Tokyo tilbage i februar. (arkivfoto)
Foto: Aleksandra Szmigiel/Reuters/Ritzau Scanpix

Også den danske løber Ole Hesselbjerg slog den tidligere danske rekord, da han løb Monaco Run i tiden 13.51 - lige efter Nijhuis.

- Det var skønt. Det var en fantastisk måde at starte 2021-sæsonen på, siger Thijs Nijhuis til TV 2 SPORT og fortsætter:

- Det var en hurtig rute, og at der var et rigtig godt felt. Så det var et vildt felt at være i, og jeg blev presset til det yderste af mine modstandere.

Er du i dit livs bedste form lige nu?

- Ja, det vil jeg mene. Det ville være dumt at sige andet, når man løber dansk rekord.

I feltet var blandt andre Joshua Cheptegei fra Uganda, der har verdensrekorden på 5000 meter med tiden 12 minutter og 51 sekunder. Cheptegei vandt da også søndagens løb i tiden 13 minutter og 14 sekunder.

Fuldt fokus på maraton og OL

Mandag flyver Thijs Nijhuis fra Monaco til Kenya, hvor han sammen med Ole Hesselbjerg er på træningslejr frem til den 16. marts.

En træningslejr, hvor fokus mere eller mindre udelukkende er på de helt lange distancer. For øjnene er rettet mod maratonløbet ved OL i Tokyo senere på året.

- 2021 står fuldstændig i maratonets tegn. Det er den 8. august til OL, jeg bygger mig op til. Og så skal man jo have nogle konkurrencer på vejen for at holde sig skarp. Så det er maraton, der er det vigtigste, og det næste bliver et halvmaraton om fem uger.

- Jeg har brugt de sidste fire uger på at løbe 200 kilometer om ugen og egentlig ikke løbe så målrettet en 5 km. Så det lover virkelig, virkelig godt. Ja, jeg er mit livs form. Om det lige er mit livs 5000 meter-form, det ved jeg ikke, men det var i hvert fald nok i dag (søndag, red.) til at sætte dansk rekord, siger Thijs Nijhuis.

Den 28-årige løbers bedste tid på maratondistancen lyder på 2 timer 10 minutter og 57 sekunder.

Maratonløbet ved OL i Tokyo til sommer løbes søndag den 8. august.

Tilbageblik: Thijs Nijhuis har også tidligere kunne fejre store løbebedrifter.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.