Viborg-fan til Brøndbys fans: Vis respekt for min afdøde ven

En Viborg-fan har sendt en rørende besked til Brøndbys fans, hvor han beder dem om hjælp til at ære en afdød ven.

Arkiv Foto: Troels Majgaard, TV MIDTVEST

I samarbejde med tv2.dk

- Hej alle Brøndby-fans, siden har modtaget denne triste besked, og jeg håber, vi alle vil støtte op om det.

Sådan indledes et facebookopslag på gruppen 'Brøndby IF - 1964', hvor en Viborg-fan har fået lov at dele et rørerende budskab igennem Brøndbys fanside.

Den 6. november spiller Viborg nemlig hjemme mod Brøndby, men når kampen fløjtes i gang, så håber Viborg-fanen, at de to fanfraktioner i første minut kan stå sammen på tribunen om at ære en afdød Viborg-fan.

I opslaget beskrives det, hvordan den 35-årige fan, Rune, der var afholdt og elsket af alle, på tragisk vis afgik ved døden sidste søndag, og at han efterlader sig en søn på 5 år.

Derfor vil der i kampens første minut blive vist et billede af Rune på storskærmen sammen med teksten 'Æren være dit minde'.

- Jeg vil bede til, at I hjælper os med at vise ham den sidste respekt og klappe af ham hele 1. minut af kampen (i stedet for ét minuts stilhed, som er sværere at gennemføre). Det ville virkelig være værdsat af alle os, der kendte ham, og dybt respekteret af alle tilstedeværende, skriver fanen, der underskriver sig med 'en sørgende Viborg-fan'.

 

 

Viborg-fanen beskriver, hvordan han har været i kontakt med Canal 9, der viser kampen, og at de har valgt at imødekomme ønsket om at filme storskærmen samt de to fanfraktioner i starten af kampen.

Fredag eftermiddag er opslaget liket over 1600 gange, mens det er delt over 300 gange. Desuden er det allerede væltet ind med varme tanker fra Brøndby-fans i gruppen.

- Uanset hvem man holder med, er der er fælles kærlighed for sporten, og respekten skal være der. Og som far til en dreng, som fylder 5 om to måneder, rammer det! Kondolerer, sender tanker til sønnemand og resten af familien og vennerne, og selvfølgelig vises der respekt og deltagelse, skriver Kasper Juul, mens Nicolaj Andersen slår fast:

- Kan man kun bakke op om!

Udover hyldesten i 1. minut er der desuden snak om, at man skal være stille i det 35. minut (Runes alder, red.).