Vejr: Sidste dag uden regn før våd weekend

Trods muligheden for enkelte byger bliver torsdag en relativt tør dag – inden tre våde dage i træk.

Selvom vi ikke helt slipper for en enkelt byge eller to hen over Jylland i løbet af torsdagen, bliver det overordnet set en tør dag.

- Vi har taget hul på en dag, som byder på flot vejr mange steder, men med enkelte byger, når vi kommer ud på eftermiddagen. Det ser mere ustadigt ud de kommende dage, siger meteorolog ved TV 2 Vejret Thomas Mørk.

Dagen er startet med solrigt og lunt vejr flere steder. Der har for eksempel været 20 grader og næsten vindstille i Holstebro. 

Ustadige Jylland

Mod den nordvestlige del af landet vil det være mere ustadigt vejr end mod øst. Det er også her, at der vil kunne komme byger senere på dagen.

I løbet af dagen kommer der lidt opbrud i skydækket. Efterhånden som solen varmer det hele op, kommer der omrøring i luften.

Det gør to ting. Dels at skyerne bryder lidt op over Jylland, og dels at der bliver hvirvlet lidt fugt op i højderne, så der kan blive dannet skyer over den østlige del af Danmark.

- Vejret bliver mere ensartet over hele landet, jo længere hen vi kommer på dagen. Til aften falder skyerne sammen igen, siger Thomas Mørk.

Skyet fredag i vente

Fredag bliver en ret skyet omgang allerede i morgentimerne, og så vokser der byger frem ud på eftermiddagen. Selvom fredag bliver mere våd end torsdag, bliver den også relativt varm med 22-23 grader og relativt svage vinde.

Lørdag byder på ret skyet vejr, når en varmfront trækker op over landet fra sydvest med lidt regn til jyderne og enkelte fynboere. Mod øst er der til gengæld chance for sløret sol og op til 24 grader om eftermiddagen.

Ud på aftenen og hen over natten til søndag efterfølges varmfronten af en koldfront, og i den er der udbredt regn og stedvis torden til store dele af landet.

- Søndag er der igen byger på programmet, og så ligner det tørvejr, når vi kigger ind i næste uge, siger Thomas Mørk.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.