Varme til store dele af landet – Vestjylland lidt køligere

Næsten to uger inde i sommerferiemåneden har vi endnu den første sommerdag til gode.

Lørdag bliver sommerlig over det meste af landet, og der er mulighed for, at det bliver en ægte meteorologisk sommerdag. Det vil sige en dag, hvor mindst en af de officielle målestationer måler over 25 grader. Det fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Jens Ringgård Christiansen.

- Dagen ser ganske fin ud. Vi får stort set tørvejr og flere steder tæt på 25 grader og dermed en sommerdag, siger han.

Hvis vi når 25 grader, bliver det første gang siden 30. juni, hvor temperaturen nåede op på 32,7. Dermed vil julis første sommerdag først komme næsten to uger inde i måneden.

Mange steder kommer temperaturen op 24 grader, og skulle de passere de 25 bare et sted, har vi julis første sommerdag.
Mange steder kommer temperaturen op 24 grader, og skulle de passere de 25 bare et sted, har vi julis første sommerdag.
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Det bliver varmest i de områder, hvor luften har bevæget sig et stykke ind over land. Det vil sige i den østlige del af Jylland og generelt i den østlige del af landet.

I Vestjylland bliver det køligere og med flere skyer end i resten af landet. Dels på grund af blæsten, og dels fordi det er kølig luft fra Nordsøen, der kommer ind.

Skydækket bliver varierende, men alle får tidspunkter, hvor solen tager magten på himlen, og stort set alle får også tørvejr dagen igennem.

- Alle skal nok få perioder med solskin, men det bliver ikke fuld solskin hele tiden.

Få, men kraftige byger

Fra omkring middag kan der komme få lokale byger. Det kan blandt andet ramme ved den tyske grænse, Østfyn og på Østsjælland. De få steder, der får byger, kan opleve bygerne som tunge, og måske også med torden.

- Bygerne vil ikke være ret mange steder, men de kan godt være intense, mens de står på, og de kraftigste byger kan have skybrudsagtig karakter, siger Jens Ringgård Christiansen.

Generelt kommer temperaturen til at ligge mellem 20 og 24 grader.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.