Varm torsdag: Op til 25 grader trods skyer og byger

Danmark er delt op med sol i nord og vest, men med byger til syd og øst.

Meget varm og fugtig luft er trukket ind over Danmark fra øst. Det betyder, at vi torsdag får temperaturer op mellem 20 og 25 grader, men også mange skyer og stedvise byger.

Prognose i dag klokken 10.
Prognose i dag klokken 10.
Foto: TV2 Vejret

Allerede for morgenstunden er Danmark delt op i to dele. Sådan vil det i store træk fortsætte dagen igennem med sol i Nord- og Vestjylland, mens det er overvejende skyet i resten af landet.

Prognose i dag klokken 15.
Prognose i dag klokken 15.

De mange skyer i syd og øst vil til tider give regn og byger. Det er svært at fortælle, præcis hvor og hvornår det vil regne. Det er derfor en god idé at følge med på radar. Her kan man se, om det vil regne, lige når man skal ud af døren.

Sommerdag med 25 grader

Luftmassen fra øst er så lun, at selv med skyer vil termometrene de fleste steder nå et stykke over 20 grader. Hvis solen bryder igennem i Nordsjælland, kan temperaturen nå op over 25 grader og resultere i årets tredje meteorologiske sommerdag.

Selvom varmen kommer fra øst, bliver det koldest på Bornholm i dag. Det skyldes en frisk til hård vind og forholdsvis koldt havvand i Østersøen. Derfor vil Bornholm opleve cirka 16 grader, skyer og blæst.

Prognose i dag klokken 20.
Prognose i dag klokken 20.

I aften vil det fortsat være varmt, og i nat vil termometrene placere sig mellem 13 og 18 grader. Det er et udtryk for, hvor varm luftmassen, der er blæst ind over Danmark, faktisk er.

Prognose i nat klokken 3.
Prognose i nat klokken 3.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.