Våd søndag venter - visse steder op til 20 millimeter nedbør

En front vil i lange perioder give regn, og nogle steder kommer der mellem 10 og 20 millimeter.

Våd søndag i vente. Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

I samarbejde med tv2.dk

Regnen er fortsat ind i det nye år, hvor der hidtil er faldet 23,4 millimeter. Lørdag var der en pause, men søndagen ser igen meget våd ud.

Prognose af søndagens regn. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Der ventes generelt at falde cirka 10 millimeter regn, men i den sydlige halvdel af Jylland vil der nogle steder falde mellem 15 og 20 millimeter regn.

Læs også Rekordmængde regn i Holstebro: Sådan var vejret i 2019

Regnvejret kommer fra en front,der er ankommet i løbet af natten, og her kan du se, hvor det regner netop nu.

Fronten vil i første omgang løbe lidt på langs af sig selv, før den drager længere mod øst. Det giver regn til store dele af landet i formiddagstimerne.

 Termometrene vil vise mellem 5 og 8 grader, og i forbindelsen med regnvejret vil det være blæsende med op til hård vind fra sydvest og vest. Når det holder op med at regne, vil vinden stilne af.

I Nordjylland klarer det op med stedvis lidt sol, men ellers vil himlen være grå. I aftentimerne stilner det noget af, men særligt i den sydlige del i landet kan det stadig småregne.

Unormalt, men føles næsten normalt

Det var tørvejr i hele landet 1. januar, men siden er der målt regn hver eneste dag. Normalt har vi 11 nedbørsdage i januar med i alt 57 millimeter nedbør.

Middeltemperaturen for januar i den seneste klimanormal (gennemsnitsvejret i perioden 1961 til 1990) fortæller, at der skal være lige så meget frost som tøvejr: Den er nemlig 0,0 grader. Vi har både den 8. og 9. januar målt over 10 grader, og de 5 til 8 grader vi får søndag, er blevet meget mere hyppige end tidligere.