Uvis fremtid for HC Midtjylland: Pengemand trækker i bremsen

Et nyt millionunderskud i HC Midtjylland betyder, at klubben skærer markant i budgettet til næste sæson.

Mere end 10 millioner kroner har erhvervsmanden Thomas Hintze lagt i håndboldklubben HC Midtjylland de seneste sæsoner. 

Men nu vil han ikke længere finansiere festen alene. 

Den midtjyske håndboldklub er på vej med et nyt millionunderskud for sidste sæson, og hvis ikke andre sponsorer melder sig på banen, bliver klubben fremover nødt til at droppe ambitionerne om at blive med i toppen af dansk håndbold, advarer klubejeren. 

Vil ikke længere betale hele gildet

- Jeg vil gerne stadig være med, men jeg vil ikke være med for 10 millioner længere. Jeg vil ikke betale hele gildet længere, siger Thomas Hintze til TV 2 SPORT. 

- Hvis der ikke kommer to-tre millioner mere ind fra nogle store virksomheder i Herning-området, får vi ikke en trup på øverste hylde næste år. Der kommer ikke fem landsholdsspillere til klubben i næste sæson, hvis der ikke kommer en større opbakning, siger HCM-ejeren. 

Han afviser stædige rygter i håndboldmiljøet om, at HC Midtjylland har givet alle spillerne lov til at skifte klub nu, hvis de ønsker det. Men klubben vil "som altid lytte", hvis nogen kommer og ønsker at skifte klub, siger han.

- Nu revurderer vi situationen frem mod næste sæson, og derfor har vi sagt til spillerne, at vi ikke vil tegne kontrakter før 1. december eller sådan noget, når vi har et overblik over, hvilken økonomi vi har til rådighed, siger Thomas Hintze til TV 2 SPORT. 

For lidt opbakning fra lokalområdet

- Lige nu er der simpelthen for lidt opbakning fra lokalområdet til, at vi kan drive tophåndbold fra øverste hylde. Jeg har skudt det her projekt i gang med en frygtelig masse penge, og vi er blevet pokalmestre. Men jeg ønsker ikke at være en håndboldklub. Jeg ønsker at være en del af en håndboldklub, siger HC Midtjylland-ejeren. 

HC Midtjylland tabte i aftes 23-24 til KIF Kolding København og ligger nummer ni i 888ligaen. 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.