Uvejr med torden og skybrud kan ramme dele af Danmark

Flere steder i landet kan der lørdag komme kraftige regn- og tordenbyger.

Allerede tidligt lørdag morgen kan man i den sydøstlige del af landet blive vækket af torden, og flere steder kan der i løbet af lørdagen dannes kraftige byger, som stedvis kan give skybrud.

Det er varm og fugtig luft, der fra sidst på natten til lørdag strømmer op over Danmark fra sydøst, som giver anledning til, man flere steder i landet kan risikere regulært uvejr.

Prognoserne er enige om, at der kommer kraftige byger op over Danmark, men er ikke helt enige om, hvor de vil ramme.

Nogle prognoser har allerede de kraftige regn- og tordenbyger til at komme op fra Polen og det østlige Tyskland tidligt lørdag morgen, mens andre prognoser først lader bygerne opstå i løbet af formiddagen.

Flere områder med regn- og tordenbyger kan ramme Danmark

Alt tyder dog på, at regn- og tordenbyger først på lørdagen vil bevæge sig op tværs gennem landet fra Lolland-Falster til det vestlige Sjælland og Østfyn og herfra videre mod Østjylland.

Senere kan der også komme store mængder regn over den sydlige del af Jylland, når der lørdag eftermiddag er risiko for, at tordenbyger bevæger sig op fra Nordtyskland.

Ud over regn og torden kan bygerne også være med hagl, og stedvis kan de give anledning til kortvarigt kraftige vindstød.

Prognose: Forventet nedbør frem til lørdag aften klokken 23.
Prognose: Forventet nedbør frem til lørdag aften klokken 23.
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Kan give skybrud

Bygerne kan blive meget kraftige og på kort tid give op til 30 millimeter regn, og dermed er der også risiko for skybrud.

Der er tale om skybrud, når der falder 15 millimeter eller derover på en halv time.

Så store mængder regn på så kort tid kan give oversvømmelser i lavt liggende områder og i viadukter, ligesom der er risiko for akvaplaning.

Når bygerne i løbet af lørdagen er passeret, klarer det noget op, og de steder i landet, der slipper for lørdagens byger, kan få sommervejr med sol og temperaturer over 25 grader.

Søndag ventes der solrigt sommervejr til hele landet.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.