Ustadigt efterårsvejr har bidt sig fast - vi får regn hver dag

Men der kommer også perioder med solskin.

Kalenderen viser slutningen af oktober, og nu kommer vi også for alvor til at mærke, at vejret får en mere efterårsagtig karakter.

Den kommende uge - og sandsynligvis også længere tid frem - vil vejret i Nordeuropa være fuldstændig domineret af kraftige lavtryksudviklinger over det nordlige Atlanterhavet, der i en lind strøm sender fronter med regn, skyer og blæst ind over Danmark fra vest.

Det har den kedelige konsekvens, at vi i de følgende fem dage ikke vil opleve bare én dag, hvor der ikke på et eller andet tidspunkt kommer til at være regn et eller andet sted i landet.

At vi får hyppige regnvejr, er dog ikke ensbetydende med, at der ikke er mulighed for at se lidt til oktobersolen - og samtidig vil vi også få det mildere end normalt på denne årstid.

Vejrsituationen fredag morgen (23. oktober 2020). Lavtryk med fronter nærmer sig Danmark fra vest. Det vil give regn, mildt vejr og blæst.
Vejrsituationen fredag morgen (23. oktober 2020). Lavtryk med fronter nærmer sig Danmark fra vest. Det vil give regn, mildt vejr og blæst.
Foto: TV 2 Vejret

Første regnvejr kommer fredag aften

Fredag byder generelt på relativt hæderligt vejr, selvom der kan komme enkelte byger. Det 'pæne' vejr varer dog ingenlunde ved, for allerede fredag aften breder et regnvejr sig ind over Danmark fra vest.

I første omgang rammer det Jylland, men herfra bevæger det sig videre mod øst.

Størsteparten af regnen falder i nattetimerne, men lørdag morgen kan det fortsat regne over den østlige del af landet, mens det klarer op over de vestlige egne. Glæden over tørvejr bliver dog kortvarig, for allerede ud på formiddagen kan der igen komme byger.

Regn igen de næste dage - og kun lidt sol

Natten til søndag vil det igen regne over store dele af landet, og nok en gang står vi op til regn søndag morgen - på nær længst østpå i landet.

Femdøgnsskema udsendt af TV 2 Vejret 23. oktober 2020. Der kommer regn på et eller andet tidspunkt hver dag.
Femdøgnsskema udsendt af TV 2 Vejret 23. oktober 2020. Der kommer regn på et eller andet tidspunkt hver dag.
Foto: TV 2 Vejret

I dagens løb vil regnen dominere vejret i det meste af landet, og kigger vi ind i starten af næste uge, fortsætter det særdeles ustadige vejr.

Mandag bliver endnu en gråvejrsdag med regn en del af tiden, mens tirsdag kan ende med at blive ugens foreløbige højdepunkt vejrmæssigt. Det skal dog siges, at der er stor usikkerhed om, hvorvidt der kommer sol.

Onsdag rammer det næste regnvejr, og der er ikke ændringer at spore, hvis vi tager de større briller på og kigger frem mod næste weekend. Selvom der i perioder kan være kig til solen, bliver det kun i ganske kortvarige glimt, med undtagelse af tirsdag, hvor solen måske kan få lov til at føre sig frem på himlen i længere tid.

Mildt og i perioder blæsende

Den vestlige og ustadige strømning giver os dog relativt mildt vejr med temperaturer mellem 12 og 14 grader de fleste dage. Selv om natten får vi temperaturer mellem 5 og 12 grader, men da det i perioder vil være ganske blæsende, kan det føles koldere.

Totale nedbørmængder frem til onsdag (28. oktober) klokken 22. Lokalt kan der falde over 50 millimeter.
Totale nedbørmængder frem til onsdag (28. oktober) klokken 22. Lokalt kan der falde over 50 millimeter.
Foto: TV 2 Vejret

Frem til onsdag aften i næste uge kan der visse steder - navnlig i Jylland - falde over 50 millimeter regn, og på landsplan kan der falde i omegnen af 15-20 millimeter.

Til og med 22. oktober er der faldet 56,3 millimeter regn i oktober. Normalen er 76 millimeter, hvilket formentligt også er det niveau, vi ender på, inden næste uge er omme - måske endda over.

Sidste år fik vi den syvendevådeste oktober siden 1873, hvor der over hele landet i gennemsnit faldt 129,3 millimeter regn.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.