Uopmærksomhed dræber: Så mange har fået klip for at køre med telefonen i hånden

I uge 38 gennemfører Rigspolitiet en landsdækkende indsats mod uopmærksomhed i trafikken. I Midt- og Vestjylland har det, indtil videre, resulteret i 28 sigtelser.

Klip i kørekortet til 343 bilister.

Det er resultatet seks dage efter, nye færdselsregler om brug af håndholdt mobil i trafikken er trådt i kraft. Det viser en opgørelse, som TV 2 har fået fra Rigspolitiet.

Fra og med 10. september i år blev færdselsreglerne ændret, og derfor falder hammeren fremover hårdere, hvis bilister gør brug af håndholdt mobiltelefon og andre kommunikationsapparater såsom GPS, tablets og computere under kørslen.

Forseelsen koster nu ét klip i kørekortet - foruden bøden på 1500 kroner og ekstrabøden på 500 kroner til Offerfonden, som overtrædelsen i forvejen medførte.

Den første dag med de nye færdselsregler førte 10. september til 102 sigtelser og klip i kørekortet, men det tal er i løbet af de seneste seks dage altså mere end tredoblet.

Sigtelser

Uopmærksomhed dræber

Uopmærksomme bilister kommer i hele uge 38 i endnu højere grad i politiets søgelys, når landets 12 politikredse fra i dag, mandag, gennemfører en landsdækkende indsats. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Årsagen til den landsdækkende razzia skyldes, at der er uopmærksomhed involveret i hver tredje dødsulykke i trafikken.

Den ugelange politiindsats skal støtte op om Rådet for Sikker Trafiks kampagne 'Kør bil, når du kører bil'.

- Selv få sekunders uopmærksomhed kan betyde, at man overser en anden trafikant eller kommer til at trække over i modsatte vognbane og rammer en modkørende frontalt, siger politiassistent Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter om baggrunden for kampagnen.

Forbuddet mod at bruge håndholdt mobiltelefon og andre kommunikationsapparater gælder for alle førere af køretøjer - herunder cykler og motoriserede løbehjul.

LOVLIG BRUG AF MOBIL I TRAFIKKEN


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.