Tvilum-konkurs rammer Jysk

Lars Larsens Jysk-sengeimperium er ramt af den overraskende konkurs i Danmarks største møbelfabrik Tvilum-Scanbirk med 700 ansatte.

Jysk er også ramt af Tvilum-konkurs. Ifølge kommunikationsdirektøren er der dog ikke et købstilbud på vej.

- Vi får produkter leveret fra fabrikken og følger dermed situationen nøje. Det er klart, at vi er interesserede i at vide, om selskabet overlever, eller om vi må finde en anden leverandør.

Sådan lyder det fra kommunikationsdirektøren i Jysk, Rune Junberg Pedersen, til TV 2, efter Danmarks største møbelfabrik Tvilum-Scanbirk er gået konkurs.

- Vi står ikke umiddelbart i en i situation, hvor vi risikerer at løbe tør, men det er klart, at hvis det ikke lykkes for fabrikken at komme op at stå igen, kan det få konsekvenser på den lange bane, siger Rune Jungberg Pedersen.

Ingen planer om køb

Jysk har dog ingen aktuelle planer om at sikre leverancerne ved at købe møbelfabrikken. Den umiddelbare afvisning kom, efter at Lars Larsen for et par år siden købte møbelvirksomheden Actona af Lars Larsens nære bekendte. Actona er storleverandør af sengeborde og kommoder til Larsen.

- Da vi købte møbelfabrikken, tog det konkurrencemyndighederne et år at godkende det, så derfor ligger det ikke lige til højrebenet, at vi skal gå ind og byde denne gang, siger kommunikationsdirektøren.

Jysks kapitalstærke ejer, Lars Larsen, er ellers rigeligt polstret til at løfte udfordringen. Han har en personlig formue på 28,8 milliarder kroner, og den konkursramte virksomhed ventes at blive solgt for en slik, efter at den har givet underskud i flere år.

Afklaring fredag

Erhvervsmanden Lars Larsens butikskæde vokser fortsat og har nu mere end 2500 butikker over hele verden. Jysk Group omsatte for knap 25 milliarder kroner i regnskabsåret 2016/2017. Det gav et resultat før skat på 3,2 milliarder kroner. Begge poster er en forbedring fra sidste regnskabsår. Efter Lars Larsens afvisning står det klart, at byderne fra en anden virksomhed inden for industrien er i hård konkurrence med investorer med baggrund i en kapitalfond.

Ifølge TV 2s kilder ventes en afklaring på, om konkursen ender med et videresalg fredag. I givet fald vil de fleste af de 700 medarbejdere, men ikke alle kunne ånde lettet op. Som følge af de positive forventninger til salget af virksomheden er medarbejderne blevet suspenderet og ikke afskediget, så de hurtigt kan vende tilbage.

Det er ikke kun Jysk, der er spændt på, om virksomheden overlever. Også den amerikanske kæmpekæde Walmart er blandt kunderne.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Erhverv.