TV 2 erfarer: Venstre indkalder hovedbestyrelse og borgmestre til orienteringsmøde om Støjberg

Inger Støjberg deltager selv på mødet med dele af Venstres bagland.
Inger Støjberg deltager selv på mødet med dele af Venstres bagland.
Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix

Instrukskommissionens konklusioner i sagen om Inger Støjbergs ulovlige instruks får nu Venstre til at indkalde til både hovedbestyrelsen, forretningsudvalget og partiets borgmestre til en orientering om sagen.

Det erfarer TV 2.

På mødet, der skulle være gået i gang her til eftermiddag, deltager både næstformand Støjberg selv og partiformand Jakob Ellemann-Jensen også.

Tidligere på dagen har Venstre folketingsgruppe holdt et lignende orienteringsmøde. Ifølge TV 2's oplysninger har der ikke været nogen debat om sagen, men udelukkende tale om en orientering.

Advaret om ulovlighed

Kommissionen har i løbet af 2020 undersøgt sagen om den ulovlige adskillelse af mindreårige asylpar og Inger Støjbergs rolle i den, og mandag formiddag har den så indgivet en delberetning i seks bind til justitsminister Nick Hækkerup.

I delberetningen konkluderer Instrukskommissionen blandt andet, at Støjberg var blev advaret om, at hendes ønske om at adskille alle mindreårige asylpar var ulovlig, men at hun alligevel udsendte en pressemeddelelse med budskabet om, at alle ville blive adskilt uden undtagelser.

Den fastslår også, at Støjberg i flere tilfælde har givet Folketinget urigtige og misvisende oplysninger.