TV 2 erfarer: Regionsformænd krævede ekstraordinært landsmøde i Venstre

- Der er folk i baglandet, som har villet fremtvinge en fremrykning, siger politisk analytiker Hans Redder.

Fire ud af fem regionsformænd meddelte i går Venstres top, at de ville have et ekstraordinært landsmøde for hurtigst muligt at få afklaret situationen omkring formandskabet i Venstre.

Det erfarer TV 2.

Tidligere søndag aften meddelte Lars Løkke Rasmussen, at han vil have fremrykket partiets landsmøde til en dato før 1. oktober.

Det er på Venstres landsmøde, at partiets formand og næstformand bliver valgt. Forinden har Venstre et hovedbestyrelsesmøde, som bliver afholdt 31. august.

- Det er ikke fire regionsformænd, der er særligt tilfredse med den nuværende situation og som vil have den afklaret, siger TV 2 politiske analytiker Hans Redder.

- Der er folk i baglandet, som har villet fremtvinge en fremrykning, uddyber Hans Redder.

Et ukampdygtigt parti

Den oprindelige dato for Venstres landsmøde var sat til 16. og 17. november. Lars Løkke Rasmussen erkender selv, at personspørgsmål har præget partiets politiske profil den seneste tid.

- Der er lige nu et alt for stort fokus på enkeltpersoner og arvefølgen i Venstres ledelse. Det gør os ukampdygtige som parti og skygger for Venstres politiske projekt, skrev Løkke selv på Facebook, da han søndag aften offentliggjorde beslutningen om at skubbe landsmødet frem i kalenderen.

Venstre har været præget af uro siden partiets sommergruppemøde 12. august. Her krævede partinestor Claus Hjort Frederiksen, at næstformand Kristian Jensen gik af på grund af et interview i Berlingske, hvor Jensen undsagde den del af Lars Løkkes politiske linje for Venstre, der handlede om et samarbejde med Socialdemokratiet.

Siden har Venstre-ledelsen gjort meget for at lægge låg på den interne ballade, men flere stemmer i partiets lokalpolitiske bagland har advokeret for, at både Lars Løkke og Kristian Jensen burde trække sig fra deres poster. Sådan lød det tidligere på ugen i en kronik i Jyllands-Posten.

Se video: Efter flere ugers uro fremrykker Lars Løkke Rasmussen landsmøde til 31. august
Tema

Formandskrise i Venstre