TV 2 erfarer: Regeringen vil forlænge alle restriktioner frem til 7. februar

Frygten for udbredelsen af den smitsomme, britiske mutation af coronavirussen bekymrer regeringen.

På grund af coronasituationen vil regeringen forlænge alle gældende restriktioner frem til 7. februar.

Der har justitsminister Nick Hækkerup (S) og fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen (S) netop fortalt lederne af Folketingets partier på et møde, erfarer TV 2 fra flere kilder.

TV 2 erfarer

En forlængelse af restriktionerne vil blandt andet betyde, at de fleste liberale erhverv også efter den 17. januar skal holde lukket - herunder både butikker, storcentre, frisører, tatovører osv. Dagligvarebutikker og apoteker er stadig undtaget.

Samtidig skal børn i folkeskolen fra 0.-9. klasse fortsat blive hjemme og i stedet modtage fjernundervisning.

Britisk mutation bekymrer

Tidligere på dagen fastslog statsminister Mette Frederiksen (S) under en debat i Folketingssalen, at det efter hendes vurdering var nødvendigt at forlænge restriktionerne. Smittetallene har ellers den seneste tid været for nedadgående.

Kontakttallet blev tirsdag opgjort til 0,9, hvilket betyder, at pandemien er på tilbagetog i Danmark, og onsdag blev den tendens bekræftet af en faldende positivprocent, der siger noget om, hvor mange af de testede, der er positive.

Desværre står det samtidig klart, at selv om det overordnet går i den rigtige retning, så spreder den nye ekstrasmitsomme, britiske mutation af coronavirussen sig fortsat.

Og det er netop frygten for, at den for hurtigt bliver dominerende herhjemme, der gør regeringen bekymret, siger Mette Frederiksen.

Ifølge TV 2s oplysninger vil regeringen senere torsdag indkalde til pressemøde.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.