Tre milepæle i dag - sådan rammer den store rejsedag trafikken

Der kommer mest pres på vejene i dag mellem klokken 11 og 15, oplyser Vejdirektoratet.

Skolernes sommerferie er begyndt. Fra i dag kan danskerne rejse til en lang række europæiske lande uden at komme i karantæne. Og så starter flere tyske delstater ligeledes deres sommerferie.

Det er tre milepæle, som alle har indflydelse på det danske sommerland og som kræver, at rejseglade danskere holder tungen lige i munden og væbner sig med tålmodighed lørdag.

quoteRigtig mange vælger at holde ferie i Danmark, og det foregår hovedsageligt i bil, så vi forventer tæt trafik og øget risiko for forlænget rejsetid flere steder i landet.

Nicholas Peterson, Vejdirektoratet

Allerede fredag eftermiddag kunne det mærkes på trafikken, især på den sønderjyske og fynske motorvej, hvor bilerne kørte tæt. Tendensen ventes også på disse strækninger i løbet af lørdag, hvor feriebilister især bevæger sig fra hovedstadsområdet mod Jylland og sommerhusområder i hele landet.

Ud over motorvej E45 og E47 ventes der også at være tæt trafik på de strækninger, der leder til populære sommerhusområder, oplyser Vejdirektoratet. Der er tale om:

  • Rute 55 og Rute 40 i Nordjylland.
  • Rute 11 i Vestjylland.
  • Rute 21 i Nordvestsjælland og Rute 16 i Nordsjælland.

I det hele taget ventes der at være allermest trafik i Danmark de kommende lørdage til og med 8. august, samt søndag 9. august.

- Rigtig mange vælger at holde ferie i Danmark, og det foregår hovedsageligt i bil, så vi forventer tæt trafik og øget risiko for forlænget rejsetid flere steder i landet. Især i tidsrummet 11 til 15, fortæller vagthavende ved Vejdirektoratet, Nicholas Peterson, til TV 2.

Og det er ikke kun på vejene at trafikken tæt - også på skinnerne kan travlheden mærkes. Og hos DSB er der fortsat krav om pladsbillet, på trods af udfordringer med pladsbilletsystemet.

Der åbnes for udrejse

Oven i alt dette åbner myndighederne fra i dag yderligere op for, at danskerne kan pakke deres kuffert og rejse ud til en lang række europæiske lande.

De nye rejsevejledninger for de lande, som man gerne må rejse til, indeholder informationer om for eksempel smitte i landene og om der er særlige restriktioner, som danskerne skal overholde.

Et land skal have færre end 20 smittede per 100.000 indbyggere for at danskerne må rejse uden at skulle i karantæne, når man kommer hjem. Sådan forholder det sig i de fleste europæiske lande.

De lande, som danskere endnu frarådes at rejse til er: Storbritannien, Irland, Rumænien, Malta samt fortsat Sverige og Portugal. Samtidig anbefaler myndighederne, at man går to uger i karantæne ved en eventuel hjemkomst.

Udenrigsministeriets Borgerservice får nye tal fra Statens Serum Institut hver torsdag. Det er dem, der vurderer om kriteriet om færre end 20 smittede pr. 100.000 indbyggere er opfyldt, fortæller direktør for Udenrigsministeriets Borgerservice, Erik Brøgger Rasmussen til TV 2.

- Så lægger vi et lag ovenpå. Om der er andre restriktioner. Eksempelvis er der ikke problemer med smitte i fire af de seks lande, som vi fraråder rejser til. Til gengæld vil de ikke have os ind. De passer stadig så meget på sig selv, at de har lukket for grænsen, siger han.

Således er det fortsat kun Sverige og Portugal, som ikke opfylder kravet om færre end 20. smittede pr. 100.000 indbyggere. På onsdag ændrer Malta rejsevejledningen, hvilket betyder, at danskerne fra 1. juli også kan rejse til landet.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.