Tre hold kan vinde Superligaen - her er scenarierne

Intet er afgjort endnu, selvom der kun er en kamp tilbage for holdene i den bedste danske fodboldrække. Mandag bliver vinderen dog fundet.

Det er afgørelsens time, når Brøndby, FC Midtjylland og FC København mandag går på banen for sidste gang i Superliga-sæsonen.

De tre klubber står alle sammen med muligheden for at vinde guld, og selvom der er forskel på klubbernes chancer for at løbe med mesterskabet, er det matematisk muligt for dem alle.

Samtlige top 6-hold spiller mandag klokken 17.00, og det er derfor herfra og små to timer frem, at Superligaens endelige afgørelse skal findes.

Brøndby ligger lige nu lunest i svinget til at hente mesterskabet. Men hvad skal der egentlig til for, at FC Midtjylland og FC København kan overhale Brøndby og stjæle den endelige sejr?

Herunder giver vi et overblik over de forskellige scenarier, der kan udspille sig, i Superligaens sidste og afgørende runde:

Sidste kampdag i mesterskabsspillet

  • Brøndby IF – FC Nordsjælland
  • FC Midtjylland – AGF
  • Randers FC - FC København

I tilfælde af pointlighed er målscoren afgørende.

Brøndby IF

Nuværende placering: 1

Regnestykket for et Brøndby-mesterskab er i første omgang ikke særligt svært. Det kræver nemlig 'blot' en sejr over FC Nordsjælland.

Et uafgjort resultat for Brøndby betyder til gengæld, at Midtjylland med en sejr over AGF kan overhale de blågule. Brøndby vil dog fortsat være mestre, hvis Midtjylland også spiller uafgjort eller taber deres kamp.

Taber Brøndby er kampen pludselig helt åben. I det tilfælde vil FC Midtjylland kunne sikre sig guldet med en sejr eller en uafgjort mod AGF. Det uafgjorte resultat vil være nok, da Midtjylland har en bedre målscore end Brøndby. Samtidig vil FCK kunne spille sig a point med Brøndby. FCK har dog en markant dårligere målscore end de to øvrige hold, hvorfor de skal levere en sensationel storsejr for at vinde guld.

FC Midtjylland

Nuværende placering: 2

FC Midtjylland har ikke længere guldet i egne hænder. De er altså afhængige af, at Brøndby smider point. I det tilfælde er en sejr mod AGF lig med guld til midtjyderne.

Spiller FCM uafgjort, skal de håbe på, at Brøndby taber deres kamp. I så fald vil FC Midtjylland løbe med sejren, da de har en bedre målscore end Brøndby.

Taber FC Midtjylland, er drømmen om guldet væk. Samtidig kan de risikere også at miste sølvmedaljen, hvis FCK henter en sejr. I så fald vil hovedstadsklubben overhale Herning-mandskabet.

FC København

Nuværende placering: 3

FC Københavns guldchancer må siges at være minimale, selvom de med et flot comeback fortsat er med i kampen. Et FCK-mesterskab kræver først og fremmest en sejr mod Randers, og derudover skal de håbe på, at Brøndby taber, og FC Midtjylland højst får et point. Med de resultater kan alle tre hold ende på 58 point.

Selv det vil dog være en svær situationen for FCK, da med en målscore, der er henholdsvis 9 og 11 mål dårligere end Brøndby og FCM virkelig skal levere en storsejr mandag for at hente de mange mål.

Både et nederlag og et uafgjort resultat vil være ubrugeligt for hovedstadsklubben. De har to point op til FC Midtjylland som de nærmeste, og et enkelt point vil derfor ikke være nok for at ændre på stillingen.

Tre hold på 58 point?

Den vildeste afgørelse på Superligaen vil uden tvivl være, hvis alle tre hold ender på 58 point.

Det sker, hvis FC Midtjylland spiller uafgjort mod AGF i sidste spillerunde, mens Brøndby taber til FC Nordsjælland. Samtidig skal FC København vinde på udebane i Randers.

Umiddelbart en række scenarier, der ikke synes umulige, men til gengæld vil sikre en afslutning på Superliga-sæsonen 2020/21, hvor tre hold slutter på 58 point. FCM vil umiddelbart stå med den bedste målscore, mens FCK realistisk set er uden ret mange chancer i det regnskab.