Torsdag ender våd og blæsende

Kølig og gråt efterårsvejr med store lokale nedbørsmængder.

Endnu et stort regnvejr nærmer sig vestfra, i en oktober som normalt også er den vådeste måned i året.

Lavtrykket er under udvikling og der er fortsat en lille usikkerhed om, hvilken bane lavtrykket tager. Der skal ikke mange ændringer til, før flere landsdele kan blive berørt af vindstød af stormstyrke. Onsdag aften er sandsynligheden kun omkring 10 procent.

Våd eftermiddag

Dagen starter ud med byger og måske lidt solstrejf mod nord og øst, men som dagen skrider frem, bliver byger afløst af skyer og udbredt regn - især i de sydlige egne.

Lavtrykket kan lokalt give op mod 15-20 mm regn i de sydvestlige dele af landet. De fleste steder vil det blive mellem 5-15 mm, men med plads til lokale forskelle.

Akkumuleret nedbør frem til torsdag aften
Akkumuleret nedbør frem til torsdag aften
Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Tiltagende vind

Vinden vil være relativ rolig fra morgenstunden, men i løbet af dagen vil den tiltage fra syd og nå kulingstyrke ved kysterne. I løbet af aftenen vil vinden dreje i vest og tiltage med kraftige vindstød.

Det kraftigste vindfelt ser ud til at gå syd om landet.
Det kraftigste vindfelt ser ud til at gå syd om landet.
Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Hvis lavtrykket tager en lidt nordligere bane, end prognoserne forudsiger, så kan der være en risiko for at dele af landet kan få vindstød af stormstyrke ud på aftenen.

Køligt efterårsvejr

Torsdag starter relativt lunt omkring de 10 grader og i løbet af formiddagen kan man mod øst nå 13-14 grader.

Men gradvist som skyer og regn rykker ind fra vest, bliver det en kølig fornøjelse. Temperaturen vil om eftermiddagen mange steder kun ligge på 10-11 grader.

Når vinden tiltager om aftenen, vil temperaturen igen stige til helt op til 12-15 grader over de sydlige egne.