Tørt og solrigt forårsvejr så langt øjet rækker

I næste uge bliver det tilmed også varmere.

Solen skinner fra en skyfri himmel dag efter dag - og regn kigger vi langt efter. Sådan har det været i adskillige uger nu, og der er intet, der tyder på, at det vil ændre sig i løbet af de næste syv dage.

Et højtryk nær Danmark sikrer os nemlig fortsat stabilt vejr, tilstrømning af knastør luft, solskinsvejr og stor afstand til eventuelle regnvejr, der måtte nærme sig.

Solskin og rolige vindforhold i weekenden - men fortsat nattefrost

I løbet af weekenden placerer højtrykket sig nærmest over Danmark, og det vil - udover at give os smukt og solrigt vejr - medføre, at vinden aftager yderligere, så vi de fleste steder blot vil opleve svag til let vind fra øst- eller nordlige retninger.

Flere steder inde i landet vil det nærmest blive vindstille, mens man ved kysterne kan opleve lokale søbriser i dagens løb. Søndag kan der i løbet af dagen dannes lidt flere skyer over land, men det vil være 'uskyldige' cumulusskyer, som højst vil skygge for solen i perioder.

Dagtemperaturerne vil nå op på mellem 12 og 14 grader, mens det - som følge af det skyfri vejr - vil blive koldt om natten. Så koldt, at vi de fleste morgener vil stå op til nattefrost i de indre landsdele.

Syvdøgnsskema, udsendt af TV 2 VEJRET 17. april 2020. Det knastørre - og solrige - forårsvejr fortsætter så langt øjet rækker. Desuden bliver det varmere i løbet af næste uge.
Syvdøgnsskema, udsendt af TV 2 VEJRET 17. april 2020. Det knastørre - og solrige - forårsvejr fortsætter så langt øjet rækker. Desuden bliver det varmere i løbet af næste uge.
Foto: TV 2 Vejret

Varmere i næste uge

Det stabile, højtryksprægede vejr fortsætter ufortrødent i næste uge, og det vil fortsat forblive knastørt. Men i modsætning til i weekenden vil varmere luft langsomt strømme frem til Danmark, og det giver efterhånden højere temperaturer.

Selvom det fortsat vil være koldt om morgenen, vil temperaturerne i dagens løb stige til mellem 15 og 19 grader, hvor det bliver varmest. Samtidigt får vi fortsat masser af solskin og kun få skyer på himlen.

Som tilfældet altid er det på denne tid af året, vil det være koldere ved kyster med pålandsvind. Her vil temperaturerne kun nå op omkring ti grader, når det bliver varmest.

I hele perioden er det vigtigt, at man er opmærksom på UV-indekset. Det er højt for tiden, og derfor skal man huske at beskytte sig mod solen midt på dagen, når den står højest på himlen.

April er knastør

Til og med fredag middag er der på landsplan blot faldet 5,2 millimeter nedbør siden månedens start.

Til sammenligning falder der normalt 41 millimeter i løbet af april, og skulle måneden ende uden mere regn, vil det blive den tørreste april siden 1974 - og den tredjetørreste målt i Danmark siden 1874.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.