Midtjyske Sisto brød lockdown i Spanien og kørte 26 timer i bil til Danmark

Fodboldspilleren Pione Sisto brød den spanske lockdown under den verserende coronakrise, da han valgte at køre 2,830 kilometer fra Spanien til Dannmark.

Den tidligere danske landsholdsspiller fra Tjørring Pione Sisto begyndte fredag at trække overskrifter i de spanske medier.

Her blev det beskrevet, at Celta Vigo-danskeren Pione Sisto har brudt de spanske myndigheders anbefalinger om ikke at krydse landets grænser under corona-pandemien.

Sisto har angiveligt forladt Spanien til fordel for sit hjemland Danmark. Vel at mærke uden at have tilladelse fra sin klub.

Nu bekræfter en kilde til ESPN, at Sisto brød den spanske lockdown.

ESPN kan fortælle, at den tidligere FC Midtjylland-spiller tog på en 26 timers 'flugt' i sin bil. Der var nemlig ikke flere flyafgange, hvorfor danskeren var nødsaget til at køre hele 2,830 kilometer fra Spanien til Danmark.

Pione Sisto havde ikke lavet en aftale med sin klub og havde først informeret dem, efter han havde påbegyndt sin rejse, skriver ESPN.

Overtrædelsen kan få konsekvenser

Overtrædelsen kan meget vel komme til at få konsekvenser for den hurtige kantspiller. Sisto og Celta Vigo kommer dog til at behandle situationen internt, lyder det.

Den spanske regering har fremlagt bøder, der starter på 600 euro (4,500 danske kroner, red.) for de mennesker, der bryder reglerne og kører i sin bil uden en valid årsag.

På grund af covid-19-pandemien har regeringen i Spanien forlænget landets undtagelsestilstand til 11. april. Den sydeuropæiske nation er også blandt de hårdest ramte i Europa.

I skrivende stund er flere end 73,000 mennesker er smittet med covid-19 i Spanien. Cirka 6000 spaniere døde, mens de har været smittet med covid-19.

TV 2 SPORT var fredag i kontakt med Sistos bror og agent, Angelo Sisto, der dog ikke ville kommentere historien på nuværende tidspunkt.