Syge udlændinge vil blive afvist ved grænsen: Her er de nye regler

Hvis en udlænding allerede har krydset grænsen og viser sig at være syg, må de gerne blive i landet.

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

I forbindelse med åbningen af de danske grænser for turister fra Island, Tyskland og Norge, har regeringen lavet en liste over, hvilke tiltag der vil blive taget i brug for at inddæmme smittespredning med covid-19.

Af listen fremgår det, at man vil lave frivillige stikprøvetests i lufthavnen. Hvis en person udviser symptomer på smitte med covid-19, vil vedkommende blive afvist ved grænsen. 

Men skulle en udlænding, der allerede har krydset grænsen til Danmark for at holde ferie, efterfølgende vise sig at være syg med covid-19, må vedkommende gerne blive i landet.  

Se reglerne for udlændinge i Danmark her:

  • Indrejsende i Danmark vil stikprøvevis blive opfordret til at tage test for covid-19 ved grænseovergange.
  • Der vil være mobile teststationer på såkaldte hotspots, hvor der er mange mennesker, så ansatte i butikker, forlystelsesparker og restauranter kan blive testet.
  • Det vil ikke være et krav for at indrejse i Danmark, at man lader sig teste, og der kommer ikke til at være testning ved alle grænseovergange eller alle de populære sommerområder hver dag.
  • Udlændinge, der kommer til Danmark, vil få information om de danske retningslinjer for covid-19.
  • Hvis en udlænding, der ønsker at indrejse, udviser tydelige sygdomstegn som hoste, feber eller lignende, vil de blive afvist ved grænsen.
  • Men hvis en udenlandsk turist testes positiv for covid-19 efter at have krydset grænsen, vil man anbefale personen at lade sig isolere.
  • Politiet vil kontrollere, om personer, der ønsker at indrejse i Danmark, opfylder betingelserne for indrejse.
  • Hvis en udlænding, der ønsker at indrejse i Danmark, ikke opfylder betingelserne for indrejse, vil den pågældende blive afvist. Der vil skulle fremlægges et lejebevis på et sommerhus, hotel, campingplads eller lignende.