Struerbokser ramt af corona før VM-kamp

Dina Thorslund regner med at bokse sin VM-kamp, men trækker sig, hvis hun ikke føler sig 100 procent klar.

Når Dina Thorslund fra STruer kæmper om et VM-bælte foran flere tusinde mennesker i ringen i Kolding, bliver det med en optakt, hun aldrig har gennemgået før.

Fem uger og et par dage før sit forsvar af WBO’s VM-titel mod den 34-årige mexicaner Zulina Munoz er danskeren blevet smittet med coronavirus.

- Jeg har det relativ godt. Jeg har lige været ud at gå en seks kilometer lang tur på stranden med mine hunde. Jeg kan da godt mærke, jeg er lidt klatøjet, træt og snottet, men det er ikke noget, der har lagt mig ned, siger den danske verdensmester til TV 2 SPORT.

2:21
27-årige Dina Thorslund boksede i juni en afgørende VM-kamp på hjemmebanen i Struer. Og hun er stolt og taknemmelig for netop hjembyens store opbakning.
Foto: Ann Sofie Kyed / TV MIDTVEST

27-årige Thorslund skal forsvare sit bælte i vægtklassen bantamvægt den 13. november, og hun er opsat på, at coronavirus ikke skal lave om på den plan.

- Mit udgangspunkt er, at jeg fortsætter med at træne. Jeg kan løbe, cykle og træne herhjemme, så det er ikke noget, der kommer til at forhindre mig eller svække mig i forbindelse med kampen om fem uger. Det er, hvad det er. Det er virkelig ikke noget, jeg er nervøs for. Jeg har sagt til min træner: ”Rolig, det er bare corona”, siger hun.

Dina Thorslund er ikke vaccineret mod coronavirus.

Trækker sig, hvis hun ikke er 100 procent klar

Hun ærgrer sig over, at hendes sparring er sat på pause. Hun hæfter sig dog ved, at hun har det okay og endnu ikke mærker kraftige bivirkninger.

- Jeg kan intet mærke på lungerne endnu. Hvis jeg bibeholder min træning nu her, så tænker jeg ikke, det har sat sig i mine lunger. Men jeg siger også, at hvis jeg ikke er 100 procent klar, så bokser jeg ikke. Jeg skal ikke bare overleve og komme igennem, siger Dina Thorslund.

Hendes VM-forsvar og hele stævnet i Sydbank Arena i Kolding kan ses på TV 2 SPORT den 13. november.

Møder mexicansk veteran

Tilbage i juni boksede Dina Thorslund for første gang en kamp bantamvægt, da hun vandt VM-kampen over mexicanske Jasseth Noriega.

Dina Thorslund har bokset 16 professionelle kampe i karrieren, og alle gange er det endt med en dansk sejr.

Om fem uger møder hun den respekterede mexicaner Zulina Munoz, som har bokset flere end 50 professionelle kampe i karrieren og regnes som en af historiens bedste kvindelige boksere.