Stor forskel på vuggestuepriser: Morsø blandt de billigste

Der er store forskelle på, hvor meget forældre betaler for en vuggestueplads landet over, viser tal fra Danmarks Statistik.

Arkivfoto.

I samarbejde med tv2.dk

Der er stor forskel på, hvor meget forældrene skal punge ud med, når børnene begynder i vuggestue.

Bor man på Fanø er taksten for en vuggestueplads er lavest, mens forældre bosat i Dragør skal have den store pengepung frem.

Helt konkret er årstaksten for en vuggestueplads på Fanø 19.983 kroner, mens pladsen i Dragør koster 46.200 kroner om året, viser tal fra Danmarks Statistik. Generelt gælder, at priserne for en vuggestueplads er højere på Sjælland end i de jyske kommuner.

Morsø Kommune er blandt de fem billigste kommuner i Danmark. Her koster en vuggestueplads 30.525 kr. 

Lemvig Kommune er den dyreste i Midt- og Vestjylland. Her koster det forældrene 42.570 kr. at sende sit barn i vuggestue.

På kortet her kan du se de geografiske forskelle, og hvor meget en vuggestueplads koster årligt i landets 98 kommuner.

I gennemsnit koster en vuggestueplads i de fem dyreste kommuner 45.493 kroner, mens en plads i de fem billigste kommuner i gennemsnit koster 27.420 kroner. Det giver en forskel på 18.073 kroner om året.

Forældre savner gennemsigtighed

Ifølge næstformand Louise Gjervig Lehn i Forældrenes Landsforening, FOLA, er det langt fra sundt med så store forskelle landet over, hvad angår prisen for en vuggestueplads.

- Vores bekymring er også prisforskellen, men det handler faktisk mest om, at det jo ikke er gennemsigtet for forældrene, hvilken kvalitet de får i forhold til prisen, de skal betale, siger næstformanden.

I samarbejde med tv2.dk