Stoppede med tårerne trillende - nu er ligaprofil 'kommet videre med sit liv'

Den tidligere Bjerringbro-Silkeborg-spiller Stefan Hundstrup stoppede karrieren i foråret, da han måtte opgive at gøre comeback efter en lang kamp.

Et velkendt ansigt var tirsdag aften tilbage i JYSK arena, da Bjerringbro-Silkeborg sendte Skjern hjem med et nederlag.

På tribunen sad 34-årige Stefan Hundstrup, selvom den tidligere fløjspiller mest af alt havde lyst til at løbe ned på banen og hjælpe sine gamle holdkammerater.

I foråret indstillede en knust Hundstrup karrieren, da han efter 15 måneders kamp for at vende tilbage til håndboldbanen måtte opgive på grund af rygproblemer. Et karrierestop, der stadig rumsterer i kroppen.

- Det bliver nok aldrig et endeligt kapitel for mig, at jeg måtte stoppe før tid. Men når BSH spiller, så bliver fjernsynet tændt. Det gør ondt, hver gang de spiller, men jeg kan ikke lade være. Jeg føler, det er noget, jeg skal se, fortalte Stefan Hundstrup efter ligakampen til TV 2 SPORT.

Et nyt liv uden for håndboldbanen

Samtidig kunne han dog berette om, at identiteten som håndboldspiller efterhånden er skiftet ud med en ny identitet uden for banen.

- Nu er jeg kommet videre med mit liv. Jeg er uddannet tømrer, så den uddannelse bruger jeg. Jeg er blevet vicevært ved Birk Ejendomme, som er en af klubbens sponsorer. Så jeg har fået en god hverdag, som ryggen kan holde til.

Hundstrups seneste håndboldkamp ligger tilbage i december 2018, hvor han var med til at spille BSH i Final 4. Siden fik fløjspilleren i foråret 2019 konstateret en diskusprolaps i lænden, som han efterfølgende blev opereret for.

Fem dage efter indgrebet viser Stefan Hundstrup arret i lænden, hvor lægerne fjernede hans diskusprolaps.
Fem dage efter indgrebet viser Stefan Hundstrup arret i lænden, hvor lægerne fjernede hans diskusprolaps.
Foto: Nicholas Sterling / TV 2 SPORT

TV 2 SPORT var med på sidelinjen i hans kamp for at vende tilbage til banen, da han i oktober sidste år fortalte om mentale udfordringer, psykologhjælp og drømmen om et comeback i et rørende interview.

- Det var super hårdt. Det var en kæmpe kamp, jeg havde med mig selv. Da vi lavede dokumentaren, var jeg overbevist om, at vi nok skulle komme igennem det. Det var allerede hårdt på det tidspunkt, så det gjordet det endnu hårdere, da jeg måtte sige stop. Det var en meget, meget trist dag.

Forløsningen udeblev og erstattet af flere tårer, da han endegyldigt måtte fortælle klubben, at han ikke kom tilbage.

Men nu er de triste tanker efterhånden væk, selvom håndboldidentiteten altid vil sidde i Hundstrup.

- Efter det lange skadesforløb var det rart at komme videre til noget andet og få en anden hverdag. Det var meget trist at gå i, så det har gjort mig glad at komme videre i det nye job, slog Stefan Hundstrup fast.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sport.