Spøgelsesbilist på motorvej: To dræbt

Spøgelsesbilisten, der omkom, var en 41-årig mand fra Herning-området.

En færdselsulykke på Herningmotorvejen ved Harlev vest for Aarhus sent tirsdag aften har resulteret i, at to mænd har mistet livet. 

Det fortæller vagtchef ved Østjyllands Politi Peter Tholstrup tidligt onsdag morgen til TV 2.

- Bilinspektørens undersøgelser på stedet og vidneafhøringer af den øvrige færdsel viser, at det var en bil, som kørte i den vestlige retning men i det østgående spor af motorvejen. Der er tale om en spøgelsesbilist, siger Peter Tholstrup.

Onsdag formiddag er de to mænd identificeret. Spøgelsesbilisten er en 41-årig mand fra Herning-området, mens den påkørte er en 36-årig mand fra Aalborg. De pårørende er underrettet.

Politiet fik anmeldelsen klokken 22.02. Spøgelsesbilisten kolliderede med en anden personbil, som kørte i den rigtige retning. De to mænd i de involverede biler mistede begge livet på stedet.

Slynget over i modsatte spor

I forbindelse med ulykken blev spøgelsesbilistens bil slynget over i det vestgående spor. Her blev den påkørt af en tredje bilist. Siden blev vragdele fra spøgelsesbilen påkørt af en fjerde bilist. Der skete dog ingen personskade i den forbindelse.

Motorvejen blev spærret i begge retninger efter ulykken, men blev genåbnet klokken 3.30.

Politiet ved endnu ikke, hvor længe spøgelsesbilisten er kørt i den forkerte retning på motorvejen.

- Vi har ikke kunnet kortlægge kørselsforløbet nøjagtigt, siger vagtchefen.

Onsdag formiddag oplyser pressevagten ved Østjyllands Politi til TV 2, at politiet fik en anmeldelse om spøgelsesbilisten på motorvejen cirka fem minutter før ulykken skete.

Bilinspektøren på stedet har siden fastslået, at sammenstødet skete med høj fart.

Bilinspektøren skal i dag lave yderligere undersøgelser af køretøjerne for at klarlægge omstændighederne for ulykken.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.