Søs Marie Serup: Her er holdet, som Venstres bagland drømmer om

Ifølge Søs Marie Serup peger baglandet på Stephanie Lose eller Karsten Lauritzen som potentielle næstformænd i partiet.

Analysen er "forbavsende enslydende" fra Venstres bagland:

Det er tid til at skifte både formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen ud i Venstre.

Det mener en stor del af Venstres bagland ifølge tidligere spindoktor i partiet Søs Marie Serup.

Hun har snakket med en række Venstre-medlemmer:

- Medlemmerne drømmer vidt og bredt om at møde vælgerne med et andet hold ved næste valg, og der er et navn, der går igen alle steder. De drømmer om Jakob Ellemann-Jensen som formand og Stephanie Lose eller Karsten Lauritzen som næstformand, siger hun.

Ifølge Søs Marie Serups kilder peger man mod Jakob Ellemann-Jensen, da han kan favne "det gamle og det nye Venstre" - og det jyske og det københavnske Venstre.

Stephanie Lose er formand i Region Syddanmark og i Danske Regioner. Ifølge Søs Marie Serup er hun på baglandets ønskesliste til en ny ledelse i Venstre.
Stephanie Lose er formand i Region Syddanmark og i Danske Regioner. Ifølge Søs Marie Serup er hun på baglandets ønskesliste til en ny ledelse i Venstre.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

- Mange er ærgerlige over, at der ikke var plads til Inger Støjberg i ledelsen. Her tror de, at Jakob Ellemann kan favne hende, Søren Gade, det jyske Venstre og så de meget populære medlemmer i København som Tommy Ahlers og Morten Løkkegaard.

En anden politisk kommentator, tidligere spindoktor for Noa Redington supplerer:

- Katten er i den grad ude af sækken. Baglandet er træt og utålmodigt efter at have været vidne til fløjkrige og magtkampe - ikke mindst anført af Kristian Jensen. Det er man ikke vant til. Det er ikke kun Kristian Jensens problem, det er også Løkkes, siger han.

Ifølge spindoktoren Søs Marie Serup er Jakob Ellemann-Jensen baglandets drøm om en ny formand for Venstre.
Ifølge spindoktoren Søs Marie Serup er Jakob Ellemann-Jensen baglandets drøm om en ny formand for Venstre.
Foto: Jørgen Ahler, TV MIDTVEST

Strid er bilagt

Kommentatorernes dom kommer ellers efter Claus Hjort Frederiksen og Kristian Jensen torsdag meldte ud, at de har bilagt den strid om formandskabet i Venstre, der den seneste uge har trukket overskrifter.

Møder i Venstres forretningsudvalg og folketingsgruppe har ifølge politikernes opdateringer på sociale medier ført forsonende vinde med sig.

Kristian Jensen skrev på Twitter:

- Venstre har de seneste to dage holdt to gode møder i henholdsvis forretningsudvalg og folketingsgruppe. Det har luftet ud, skabt klarhed og opbakning til formand og næstformand i Venstre.

I et opslag på Facebook lød det fra Claus Hjort Frederiksen, at han ikke længere så behov for ændringer med reference til samme møder:

- Næstformandens opgaver aftales med formanden. I det lys ser jeg intet behov for ændringer i Venstres ledelse. Vi kan nu se fremad og kaste os ud i opgaven som opposition.

Tidligere skatteminister Karsten Lauritzen er blandt de politikere, baglandet gerne ser indtage en ledende post i partiet ifølge Venstres tidligere spindoktor, Søs Marie Serup. 
Tidligere skatteminister Karsten Lauritzen er blandt de politikere, baglandet gerne ser indtage en ledende post i partiet ifølge Venstres tidligere spindoktor, Søs Marie Serup. 
Foto: Sean Kelly Christensen

- For meget fnidder

Formanden selv, Lars Løkke Rasmussen, har også sat ord på de interne stridigheder, der har plaget Venstre.

I en mail sendt til medlemmerne erkender han, at den seneste uge ikke har været god for partiet.

- Der har været alt for meget fnidder og medietumult i forbindelse med folketingsgruppens konstituering og det efterfølgende sommer­gruppemøde. Det skal vi nu have lagt bag os, skrev Løkke i mailen, som TV 2 er i besiddelse af.

Sommeren igennem har der været intern uro i Venstre. Se her et indslag, hvor Kristian Jensen forsvarer sin position som næstformand i et delt formandsskab: Der er stadig et delt formandskab i Venstre. Det slår næstformand Kristian Jensen fast. Dermed går han i rette med Claus Hjort Frederiksen.

De interne stridigheder blev igangsat af næstformand Kristian Jensens opsigtsvækkende interview med Berlingske i sidste uge, hvor han tog afstand fra Løkkes meldinger om et muligt SV-regeringssamarbejde.

Det førte til, at partiets nestor Claus Hjort Frederiksen på partiets sommergruppemøde fredag krævede Jensens afgang som både næstformand og gruppeformand for folketingsgruppen.

Nu er forsoningen imidlertid igen fuldbyrdet. I hvert fald ifølge Venstre-ledelsen.