Sommervarmen er ankommet - op til 27 grader i dag

Det ser langt om længe ud til, at vi får sommer i Danmark.

Det er ikke i Vestjylland, at det bliver varmest, men 25-27 grader kan vel også gøre det. Foto: TV 2 Vejret

I samarbejde med tv2.dk

Efter en juli måned, der blev den koldeste i 22 år, higer mange danskere efter en periode med solid varme. Den begynder torsdag, hvor det meste af landet får temperaturer op mellem 25 og 30 grader.

Sidste gang, vi havde det så varmt, var i slutningen af juni, hvor officielle målestationer målte 29,2 grader 26. og 27. juni. Nu kan vi få årets hidtil varmeste dag.

En ret svag vind vil torsdag bevæge sig fra syd til sydøst, og netop vinden hiver varm luft fra kontinentet op over Danmark.

Luften bliver afkølet en anelse på vej op over Østersøen, men varmes igen op over land. Det betyder, at det bliver varmest i Sønderjylland, og hvor luften har bevæget sig længe over land som ved vestvendte kyster.

Nær kyster med pålandsvind vil temperaturerne generelt ligget under 25 grader.

Det bliver solrigt i det meste af landet, men særligt i nordvest vil skyer dog drille en del af dagen. Før middag kan det endda regne en smule i den nordvestlige del af Danmark.

Det starter stille ud her til morgen, men senere på dagen vil temperaturerne nogle steder her i landsdelen ramme 27 grader.  Foto: TV 2 Vejret

Højtryk sørger for varmt og solrigt vejr i en lang periode

Årsagen til sommervejret er et højtryk, som blokerer for vestenvinden, der ellers har domineret en stor del af sommeren.

Højtrykket, der placerer sig øst for Danmark, sørger for luftstrømmen kommer fra syd. Det er her, varmen kommer fra, og årsagen til, det fine sommervejr holder i lang tid.

De næste fem dage vil byde på decideret strandvejr. Termometrene vil nogle steder i landet hver dag komme op i nærheden af 30 grader. Solen vil dominere, og vinden forbliver svag. Danmark får landsdækkende varmebølge og lokal hedebølge.

Det varme vejr ser ud til at fortsætte længe, da et højtryk bolekrer for vestenvinden. Foto: TV 2 Vejret