Sommerdage på vej – så varmt bliver det i næste uge

Både tirsdag og onsdag i næste uge kan temperaturen nå 25 grader, så det dermed bliver en officiel sommerdag.

Kalenderen viser den 11. september, og der venter en relativt ustadig weekend lige om hjørnet. Alligevel skal man ikke pakke sommertøjet for langt væk.

I starten af næste uge strømmer meget varm luft for årstiden nemlig op over Nordeuropa fra syd, og det vil give os temperaturer, der kan nå 25 grader eller derover.

Før sommeren kommer regnen

Først skal vi dog gennem en weekend, hvor temperaturniveauet fortsat vil være behersket - omkring 18-20 grader, som det højeste. Tilmed skal et regnvejr passere landet lørdag, men søndag er der mulighed for solskin.

Fra mandag strømmer varm luft efterhånden op til os fra syd, og det får vi at mærke på temperaturerne. I eftermiddagstimerne kan temperaturen nå 22-24 grader som det højeste, og da der samtidigt kommer en del solskin, vil man for alvor kunne mærke sensommervarmen.

Tirsdag bliver den varmeste dag, hvor temperaturen kan stige til 26 grader.
Tirsdag bliver den varmeste dag, hvor temperaturen kan stige til 26 grader.
Foto: TV2 Grafik

Sommerdage tirsdag og onsdag

Varmen kulminerer tirsdag og onsdag, hvor temperaturen kan nå 25 eller endda 26 grader. Det er så varmt, at der vil være tale om meteorologiske sommerdage, hvor temperaturen kommer over 25 grader.

Varmest bliver det tirsdag, mens det er mere usikkert, hvor varmt det bliver onsdag. Enkelte vejrmodeller har fortsat temperaturer op til 25 grader, mens andre 'kun' viser 23-24 grader som det højeste.

Sjældent med sommer i september

Det er usædvanligt sent at have temperaturer på omkring eller over 25 grader i midten af september. Statistisk set går der omtrent otte år mellem sommerdage så sent på året, og endnu mere usædvanligt er det, hvis vi får to sommerdage i træk. Det er blot sket fem gange før - siden 1873 - i den danske vejrhistorie, eller hvad der svarer til hvert 29. år.

Sommeren har været fantastisk for campingpladser, sommerhusudlejere og ferieparker.
Foto: TV MIDTVEST

Tåge kan drille

Selvom der er udsigt til usædvanligt varmt sensommervejr i midten af næste uge, så er det ikke ensbetydende med, at der ikke kan være ugler i mosen.

I nattetimerne vil der dannes tåge mange steder, og der kan gå adskillige timer om formiddagen, hvor tågen fortsat fører sig frem i landskabet og lægger en dæmper på sensommervejret.

Så snart tågen letter, vil der dog komme masser af solskin.

Langs kysterne kan tåge fra havet - såkaldt havgus - drive ind og spolere det pæne vejr med faldende temperaturer og nedsat sigtbarhed.

Fra torsdag drejer vinden til nordøst, og det bringer køligere luft frem til Danmark igen.

Indtil videre har der været 32 officielle sommer dage i 2020.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.