Søren Brostrøm: Der er grund til optimisme - men tallene kan stadig eksplodere

Ifølge Søren Brostrøm er der grund til optimisme lige nu, men vi bør også forberede os på, at situationen kan blive meget værre.

Stigende antal af smittede med covid-19, indlagte og omkomne.

Det er de fakta, som danskerne bliver mødt med, når de tænder for nyhederne.

Men trods den opadgående kurve, så er der grund til optimisme, lyder det direktøren for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm.

De seneste tal ser nemlig positive ud, siger han i 'Go’ morgen Danmark' mandag.

Søren Brostrøm følger udviklingen tæt, og lige nu er han "forsigtig optimist".

- Der er ingen tvivl om, at kurven går opad, men hvis vi kigger på dag-til-dag stigningstaksten, så ser det ikke så voldsomt ud. Det kunne være værre, siger han.

Det kan eksplodere

Selvom tallene lige nu ser fornuftige ud, understreger Søren Brostrøm, at vi skal passe på med at glæde os for hurtigt.

- Vi har set fra udlandet, at lige pludselig så kan de stige. Så vi skal forberede os på, at det kan blive endnu værre, siger han.

quoteeg ser en kæmpestor ansvarlighed ude i det danske samfund i forhold til at respektere og lytte til myndighedernes anbefalinger. Men også en meget stor ansvarlighed overfor hinanden

Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen.

Dog er Søren Brostrøm fortrøstningsfuld omkring fremtiden.

Han sætter sin lid til, at der inden for et år vil være udviklet en vaccine mod covid-19.

- Hvis vi får en vaccine for den her sygdom, som kan masseproduceres, så vil det være en total game-changer, lyder det fra Sundhedsstyrelsens direktør.

Sikker vaccine vil ændre alt

Sundhedsmyndighederne ved endnu ikke, om covid-19 er et virus, der ligesom influenza kommer igen år efter år.

Derfor er udviklingen af en vaccine ifølge Søren Brostrøm lige nu essentiel.

Indtil en sikker vaccine er udviklet, understreger Søren Brostrøm vigtigheden af, at danskerne fortsat sørger for at spritte af og holde en respektfuld afstand til hinanden for at beskytte de særligt udsatte.

Lige nu er han imponeret over, hvordan danskerne har rettet sig ind efter sundhedsmyndighedernes anbefalinger for at holde smitten nede.

- Jeg ser en kæmpestor ansvarlighed ude i det danske samfund i forhold til at respektere og lytte til myndighedernes anbefalinger. Men også en meget stor ansvarlighed overfor hinanden, siger han.

I andre lande drøfter man at genåbne samfundet gradvist og kontrolleret, når smitten er inddæmmet, og Søren Brostrøm tror også, at det er den vej, man skal overveje at gå i Danmark.

- Der er rigtig mange, der ligesom mig selv glæder sig til noget normalitet. Men vi går ikke bare fra den ene dag til den anden tilbage til den normale omgangsform, siger han.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.