Smuk påskedag i vente - efter endnu en kold morgen

Efter den 15. morgen med frost i april stiger temperaturen påskedag til cirka 20 graders varme.

Er man tidligt ude af fjerene, eller bare på vej til bageren for at købe morgenbrød, så er det mange steder i Danmark en ganske kold fornøjelse.

Som tilfældet også har været det de mange foregående morgener, har der flere steder i landet været let frost her til morgen.

Koldest har det været i Horsens i det østlige Jylland, hvor termometret tidligt søndag morgen viste minus 1,9 grader. Flere andre steder i Midt- og Østjylland har der også været let frost, og selvom officielle vejrstationer ikke nødvendigvis har dokumenteret, at der har været frostvejr på Fyn og Sjælland, så kan temperaturen sagtens være dykket ned til frysepunktet flere andre steder.

Temperaturen er faldet natten igennem som følge af det klare vejr og rolige vindforhold. Det har nærmest været fuldstændig vindstille flere steder i Danmark, og det har gjort, at temperaturen har kunnet falde til omkring frysepunktet selv meget tæt ved kysten.

Således har TV 2 Vejrets Andreas Nyholm dokumenteret rim på havetrampolinen i Rørvig blot 200 meter fra kysten, som det ses på billedet herunder.

Søndag morgen var nummer 15 med frost i april i år. Her er der rim på havetrampolinen i Rørvig - kun 200 meter fra kysten.
Søndag morgen var nummer 15 med frost i april i år. Her er der rim på havetrampolinen i Rørvig - kun 200 meter fra kysten.
Foto: Andreas Nyholm, TV 2 Vejret / Privatfoto

15 ud af 21 nætter har været med med frost

Med nattefrosten påskedag har hele 15 ud af de foreløbigt 21 nætter i april i år været med frost. Det er et væsentligt højere antal end normalt i løbet af en hel april, hvor vi typisk kan forvente knap syv nætter med frost.

Nattefrosten kulminerede med minus 7,2 grader natten til 1. april og igen natten til 13. april, hvor temperaturen nåede ned på minus 6,9 grader og gav os den koldeste nat så sent på året i 28 år.

Vi kan få 20 grader igen påskedag

Selvom påskedag er startet kold, så er der fuld fart på temperaturerne - allerede i morgentimerne. Solen skinner fra en skyfri himmel, og derfor vil temperaturerne stige indtil ud på eftermiddagen.

Højeste temperaturer påskedag. Lokalt kan temperaturen nå 20-21 graders varme i Midtjylland.
Højeste temperaturer påskedag. Lokalt kan temperaturen nå 20-21 graders varme i Midtjylland.
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Fredag nåede temperaturen 20,1 grader, og lørdag toppede eftermiddagsvarmen ved præcis 20 grader. Det er omtrent samme temperaturniveau, vi kan forvente søndag eftermiddag, omend det lokalt kan blive én grad varmere, så vi kan nærme os 21 graders varme.

Lørdag morgen var der frost mange steder i Danmark - og det blev sommervarmt blot få timer senere.

Det vil også kunne gøre påskedag til årets hidtil varmeste dag. Det bliver varmest i de indre dele af de forskellige landsdele. Køligst bliver det ved kysterne, hvor der er mulighed for søbrise i dagens løb.

Det meste af landet kan generelt også se frem til sol fra en så godt som skyfri himmel.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.