Skybrud og torden kan ramme Midt- og Vestjylland

TV 2 Vejret har udstedt et varsel gældende fra klokken 13 og frem til onsdag morgen klokken 8.

Efter en mandag med ganske få, men kraftige regn- og tordenbyger, har vi tirsdag taget hul på en dag, hvor nye byger kan blive dannet i langt større stil over Danmark.

Store dele af landet kan blive ramt af kraftige byger, og der er risiko for skybrud i en lang periode hen over eftermiddagen, aftenen og natten til onsdag.

TV 2 Vejret har derfor udstedt et varsel for skybrud og torden gældende for det meste af Danmark undtagen det nordlige Vendsyssel og det sydvestligste af Jylland.

Kraftige regn- og tordenbyger kan blive dannet i store dele af landet. Der er risiko for skybrud og generelt store mængder regn det kommende døgn.
Kraftige regn- og tordenbyger kan blive dannet i store dele af landet. Der er risiko for skybrud og generelt store mængder regn det kommende døgn.
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Parkeret front holder byger ved lige

Allerede fra morgenstunden regner det enkelte steder, og det er noget skyet og diset. Man fornemmer, at luften er fugtig - og fugt er noget af det, som kraftige byger lever af.

En front har bevæget sig ind over landet i løbet af natten, og den vil dagen igennem ligge tværs hen over Danmark fra det nordvestlige Jylland til de sydøstlige egne.

Det er især langs og omkring fronten, at der kan blive dannet mange byger ud på dagen, når temperaturen stiger.

Mange af bygerne opstår omkring middagstid, når det er blevet tilstrækkeligt varmt, og når de først er dannet, kan de trives helt frem til onsdag morgen. Blandt andet fordi vindene omkring fronten er med til at holde bygerne i gang.

Der kan således komme store mængder regn lokalt, og flere steder falder regnen så hurtigt, at der kan blive tale om skybrud med mere end 15 millimeter på en halv time.