Skjern får femcifret bøde for at spille i forkert trøjefarve

Skjern handlede i god tro, da de benyttede grønne trøjer i kampen mod Ribe-Esbjerg, men klubben får alligevel en betydelig bøde.

Håndboldklubben Skjern Håndbold har efter kampen mod Ribe-Esbjerg den 7. september modtaget en bøde på 15.000 kr. fra DHF for at spille i de forkerte trøjer.

Bøden kommer som resultat af en ny regel, som DHF har indført op til denne sæson, der skal gøre det nemmere at kende forskel på holdene.

Reglen betyder, at Skjern skulle have spillet i sine hvide udebanetrøjer, men i stedet valgte man at stille op i de velkendte grønne farver.

- Det er af kommercielle hensyn, at vi alligevel vælger at spille i den grønne trøje. Vi har fuld forståelse for, at sammenfald kan betyde, vi må skifte til de hvide, men i de tilfælde vi kan spille i de grønne, så gør vi det. Vi er grønne, og vores fans kommer til kampene i de grønne trøjer, forklarer bestyrelsesformand i Skjern Håndbold, Carsten Thygesen, til TV 2 SPORT.

- Som når datteren spørger om en is

I bestræbelserne på at få lov at spille i de grønne trøjer havde man fra Skjerns side forsøgt at kontakte DHF, men her blev man afvist.

Efterfølgende kontaktede klubben TV 2, der havde rettighederne til kampen. Her fik Skjern grønt lys til at spille i de velkendte farver. Derfor forsøgte man igen at kontakte DHF, som på ny afviste Skjerns ønske.

- Hvis ens datter spørger far, om hun må få en is, og han siger nej, og hun så spørger mor og får et ja. Jamen så spiser hun jo isen i god tro, og så må mor og far bagefter finde ud af, hvordan de håndterer sådan en situation. Så kan man sige, det er frækt at spørge dem begge, men vi har handlet i god tro, fortæller Carsten Thygesen.

Til kampen i Blue Water Dokken havde Skjern medbragt de grønne spillertrøjer, og efter de havde fået tilladelse fra kampens observatør og TV 2, valgte vestjyderne at spille kampen i de grønne trøjer.

Det har altså medført en bøde på 15.000 kroner, som man i Skjern vælger at acceptere. Men man undrer sig stadig over, at reglen er til, når det fra TV 2's side ikke er noget problem.

- Vi anker den ikke (bøden red.), for man må forholde sig til reglerne. Men man skal ikke lave en masse regler bare for reglernes skyld. Man skal lave et regelsæt, som kommer sporten til gode og skaber værdi, men det her skaber mindre værdi for os, slutter Carsten Thygesen.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Sport.