Skibonit får forhøjet straf for trusler mod Zenia Stampe

Det er langt fra første gang, at Zenia Stampe er blevet lagt for had på sociale medier. I både 2017 og 2019 er folketingspolitikeren blev truet.

En 38-årig mand fra Skive har ved Vestre Landsret i Viborg fået stadfæstet sin dom fra byretten for trusler mod det radikale folketingsmedlem Zenia Stampe.

Det oplyser Vestre Landsret til TV 2.

Manden har samtidig fået forhøjet sin straf til fængsel i ét år.

Sagen har kørt som en ankesag, efter manden i januar 2019 blev idømt ti måneders fængsel ved Retten i Viborg.

Trampede og brændte billede af Stampe

I sommeren 2017 tog sagen sin begyndelse, da manden udgav en hadvideo på Facebook rettet mod folketingspolitikeren.

På videoen ses skibonitten trampe på og brænde et stykke pap med et billede af Zenia Stampe og to venstreorienterede politiker, mens han udtaler, at "vi mener sådan set, at I alle sammen skulle brænde op i helvede, så vi hjælper bare lidt til."

Den dengang 36-årige mand blev dømt for at true Zenia Stampe og 19 andre forhold som en række indbrud, ulovlig våbenbesiddelse og narko, hvilket gav ham ti måneders fængsel.

- Jeg er selvfølgelig både glad og lettet over, at han er dømt for truslen. Der er efterhånden gået lang tid, så jeg turde ikke håbe på, at det endte med en dom, sagde Zenia Stampe tilbage i 2019 ifølge Skive Folkeblad.

Truet flere gange

Det er ikke første gang, at Zenia Stampe er blevet lagt for had på de sociale medier.

I 2017 blev en 30-årig mand dømt for på Facebook at have tilskyndet til at begå en forbrydelse mod den radikale politiker.

Manden skrev, at Zenia Stampe skulle skydes, og ordene blev afsluttet med et pistol-lignende ikon.

Kort efter folketingsvalget blev udskrevet i maj 2019, modtog den radikale folketingspolitiker en mail, hvor der kortfattet stod, "jeg skyder dig på klos hold."


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.